Opwekking 137 - King of kings and Lord of lords

 

King of kings and Lord of lords
glory, halleluja.
Jesus, Prince of Peace
glory, halleluja.


Vandaag wil ik stil staan bij de Koning der Koning; het heersen van God. In dit lied zingen we: Koning van de koningen, God van de goden. Hierin zien we dat Jezus Koning is over alle koningen. Jezus heerst dus over de aardse koningen. Hij staat boven alle aarsde koningen. En niet alleen over de aardse koningen, maar ook over aardse goden. In 1 Timotius 6 staat dat wij als het ware ondergeschikt zijn aan God, Hij heerst ook over ons leven. Hij staat er boven en is er Koning over.

 

In ons eigen leven kunnen wij ook heel wat koningen en goden hebben. Daarmee bedoel ik zaken of dingen die heersen in ons leven. Denk aan voetbal, aan verslavingen en vul het maar voor jezelf in. Het zijn van die zaken of dingen die zijn gaan heersen in je leven. Misschien zijn ze zelfs zo sterk dat ze meer heersen dan Jezus in je leven. Als dit het geval is dan mag je over je eigen leven uitzingen dat Jezus de Koning der koningen is, de God van de goden en de prins van de vrede. Laat Jezus heersen over die zaken in je leven en laat Hij Koning zijn over jouw leven. Breek met dat wat in de weg staat om Jezus volledig Koning te laten zijn in je leven. Geef het over aan Hem zodat Hij ook over die zaken of dingen Koning kan zijn. Jezus wil de prins van de vrede van je leven zijn. 

Getuig ook van het geloof naar anderen. In 1 Timotius 15 staat deze opdracht: ‘Strijd de goede strijd van het geloof. Grijp naar het eeuwige leven, waartoe u ook geroepen bent en de goede belijdenis afgelegd hebt voor vele getuigen’.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom