Opwekking 135 - Halleluja, halleluja, Hij regeert, Hij regeert

 

Halleluja, halleluja,
Hij regeert, Hij regeert.
Halleluja, Jezus regeert.

 

Halleluja, halleluja,
Hij is Heer, Hij is Heer.
Halleluja, Jezus is Heer,
halleluja, Jezus is mijn Heer.


Halleluja, Hij is Heer! Een makkelijk lied. Het is, denk ik, goed om te kijken naar het zinnetje: Hij is Heer, Jezus is mijn Heer. Dat Jezus Heer is, dat horen we wel vaker. Ook horen we vaker de zin: Jezus is mijn Heer. Het is goed om daar ook even naar te kijken. Jezus is Heer, Hij regeert en er is geen grotere macht dan Jezus. Het kan lijken alsof andere personen of zaken groter zijn dan Jezus. Maar uiteindelijk is er mar eend ie Zijn leven gaf en overwon en dat is Jezus. 

 

Als Jezus jouw Heer is, dan betekent het dat Hij ook Heer is van jouw hart, van je denken, van wat je doet. Bij alles wat je doet is goed om te bedenken of dat Jezus in je, dit ook zou doen. Want als Jezus Heer van je hart is, dan regeert Hij over je leven.

 

Heb jij Jezus boven aan je lijstje staan? Is Jezus echt Heer in je leven? Wat zou bij jou in de weg kunnen staan om Jezus Heer te laten zijn in je leven? Als je dat weet, dan kun je zelf voor ogen houden wat je moet doen als er ‘concurrentie’ komt van wat ook hoog op je lijstje staat. Als Jezus Heer is in je leven, dan is het goed om je te laten leiden door Hem, om je te laten regeren door Hem. Jezus wil heel graag samen met jouw beslissingen maken, tijd door maken. Het is dan wel belangrijk dat Hij Heer is in jouw leven. Heb jij Hem al als jouw Heer? 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom