Opwekking 517 - Gezegend zijn zij

 

Gezegend zijn zij
die wonen bij U;
altijd brengen zij U eer.
 
Gezegend zijn zij
die wonen bij U;
altijd brengen zij U eer.

 
Liever één dag in uw huis, o God
dan duizend buiten uw hof.
Liever als wacht bij de poorten staan
dan leven zonder God.
 
Mijn ziel verlangt naar de God die leeft
en naar uw heerlijkheid.
Mijn hele hart strekt zich uit naar U
naar uw aanwezigheid.


De plek waar we het beste kunnen schuilen, is bij God. Bij God is de beste plek om te zijn. Het is een plek waar we ons thuis mogen voelen. Psalm 84 gaat hier ook over. De dichter zegt hier zegt dat zijn hart bezwijkt om bij God te wonen. Bij God wonen is niet alleen in de hemel. Zeker, in de hemel zullen we voor eeuwig bij God wonen. Maar ook hier op aarde mogen we al bij God wonen. Zoals een mus een huis vind en een zwaluw een nest vindt waar het thuis hoort, zo mag jij ook een woning vinden bij God. In het Vaderhart zijn vele woningen. En ook jij mag daar woning maken. 

Psalm 84 zegt: Het is beter een dag bij God te wonen dan duizend elders. De dichter geeft hier aan wat het voor Hem betekend om bij God te wonen. Het betekend veel voor hem, zoveel dat hij liever een dag bij God dan duizend elders. Waarom? Dat staat in het vers erna. Daar staat omdat God een zon en een schild is en God genade en eer geeft. Maar ook dat God het goede aan je wil geven. Dat maakt voor de dichter waarom hij zo graag bij God wil wonen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom