Opwekking 116 - Jezus, Naam boven alle naam

 

Jezus, Naam boven alle naam,
geweldige Redder,
verheerlijkte Heer.
Immanuël, God is met ons,
grote Verlosser, het Levende Woord.


Jezus is de Naam boven alle namen! Jezus heeft de Naam die boven alle namen staat omdat Hij zichzelf heeft vernederd, in een gedaante als een mens geworden is en gehoorzaam is geweest tot aan de kruisdood toe. Daarom heeft Jezus de Naam boven alle namen. (Fil. 2:5-11) God heeft Hem verhoogd en Hem de Naam gegeven boven alle namen. Geen Naam is hoger, groter en meer dan de Naam van Jezus!

 

Doordat Jezus de Naam boven alle namen is en er geen andere persoon is die een grotere naam dan Jezus heeft, zal elke knie zich buigen en elke tong belijden dat Jezus Christus, de Heer is! Als er een naam zou zijn die groter zou zijn dan de Naam van Jezus, welke waarde heeft de Naam van Jezus dan? Als er een naam groter is dan de naam van Jezus kan dan elke knie buigen voor Jezus en elke tong belijden dat Jezus Heer is? De grootste naam is de belangrijkste en wordt geëerd. Als er een grotere naam is dan Jezus dan krijgt God niet alle eer meer.

 

Omdat de grootste prestatie ooit heeft gegeven heeft Hij de grootste en hoogste naam gekregen en kan niemand Hem overtreffen. Want niemand kan en prestatie leveren zoals Jezus deed. En omdat er geen grotere naam is dan de Naam van Jezus, zal elke knie buigen voor Jezus en elke tong belijden dat Jezus Heer is. Of het nu hier op de aarde is of als het is als Jezus terug komt, de Naam van Jezus zal door iedereen verhoogd worden. En die Naam is Jezus en Hij is Redder, Heer, Immanuel, grote Verlosser, Levend Woord. 

 

You have no rival, You have no equal
Now and forever, God You reign
Yours is the Kingdom, Yours is the glory
Yours is the Name, above all names!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom