Opwekking 114 - Looft de Heer, want Hij is goed

 

Looft de Heer, want Hij is goed.
Trouw in alles wat Hij doet.
Want zijn goedertierenheid
zal bestaan in eeuwigheid.


Om welke reden zou jij dit lied willen zingen? Waar ben jij dankbaar voor, waar heb jij Gods goedheid in gezien? We komen al richting het einde van dit jaar en dan blikken we vaak terug op het afgelopen jaar. Kijk eens terug op het afgelopen jaar en denk eens na over jou zegeningen, over Gods goedheid.

 

Dit lied komt ook in de Bijbel terug. In psalm 136. In die psalm is dit het refrein en wordt het na elk vers eigenlijk gezongen. En hierin staat een mooie zin: ‘Zijn goedertierenheid zal bestaan in eeuwigheid.’ Goedertierenheid betekent namelijk meer dan goedheid. Het betekend ook trouw en genade. En dat blijft bestaan in eeuwigheid. Het is iets waar wij ons aan vast mogen houden. God verlaat ons niet, maar zijn goedertierenheid blijft bestaan in eeuwigheid. Je hoeft niet te twijfelen aan Gods trouw en genade, het zal blijven bestaan in eeuwigheid.

 

God is goed omdat Hij trouw is in wat Hij doet, God is goed omdat Zijn goedertierenheid tot in eeuwigheid zal blijven bestaan. Dit is ook een reden om God te danken. Misschien wist je niet wat je moest antwoorden op de vraag waar je dankbaar voor was. Maar dan mag je danken omdat Gods goedertierenheid tot in eeuwigheid zal blijven bestaan. Ook voor jou. Er is altijd een reden om te danken, de reden dat Gods trouw, genade en liefde voor altijd blijft. Loof de Heer want Zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid! 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom