Opwekking 112 - 'k Ben zo gelukkig

 

'k Ben zo gelukkig
hoe word jij gelukkig?
'k ben zo gelukkig 
vertel mij toch waarom
'k ben zo gelukkig hoe word jij gelukkig 
ik wil het ook graag zijn
het is een wonder
wat is dat wonder?
is dat wonder dat gebeurd is ook voor mij?
Jezus stierf en redde mij
gaf zijn bloed en kocht mij vrij
dus kan ik gelukkig zijn...


Hoe gelukkig ben jij als kind van God? Hoe gelukkig ben jij ermee dat Jezus je redde? We gaan over dit lied niet veel zeggen, ik wil je uitdagen om er gewoon even over na te denken. Hoe gelukkig maakt het jou dat je gered bent? Dit hemelse geluk moet tot in je tenen door je heen gaan! Laat dit even stevig stromen, spreek het vandaag telkens eens even uit.

 

Waarom op deze manier? Ik geloof dat wij soms heel veel bezig zijn om anderen te overtuigen dat ze maar moeten geloven. Maar daarmee kom je bij die ander meestal niet erg veel verder. Natuurlijk kan de Heilige Geest door een woord ineens iemand in beweging zetten, maar veelal is discussie iets dat geen zin heeft. Maak die ander, door jouw getuigenis, eens deelgenoot van het feit dat jij intens, echt en puur gelukkig bent. Dat geluk gun jij ook die ander en waar die ander dit proeft, daar zal iets in beweging komen van verlangen om daar iets van te kennen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom