Opwekking 111 - U houdt Uw hand, grote God, op deez' aard

 

U houdt uw hand,
grote God op deez' aard.
Houdt uw machtige hand op uw schepping.
U schiep bergen en streken,
bronnen en beken.
O Heer, houdt uw sterke hand op mij!


U maakt tot regen de wolk,
van de regen de zee,
van de zee wolken weer,
opdat wij leven zouden, Heer.
U hebt de hemel en aard'in uw hand Heer.
O God, houdt uw sterke hand op mij!


Gods hand is op ons, Gods hand is op de schepping. De hand van God ligt over ons heen en beschermd ons. De hand van God heeft de controle. 
Gods hand die alles maakt, de bergen, de streken, de bronnen, beken, de zee, de rivieren. Gods hand maakte jou en mij.

 

God heeft alles gemaakt. Zijn hand maakte alles. Het mooie is dat de hand van God het niet alleen gemaakt heeft, maar dat de hand van God er ook over waakt. Zijn sterke hand is over ons. Dat betekend niet dat ons niets kan overkomen. Er kunnen ons dingen over komen die we niet willen, die pijn doen en die niet leuk zijn, maar dan mogen wij wel weten dat Gods hand ons niet loslaat. Gods hand houdt ons altijd vast.


Zijn hand heeft ook de controle. Hoewel we niet altijd het gevoel hebben dat God alles in de hand heeft, mogen we toch weten dat God alle controle heeft. God heeft alles gemaakt, de zee, de aarde, de mensen, de natuur en veel meer, zoals God alles heeft gemaakt in 6 dagen kan Hij ook met Zijn hand jouw leven in een keer omdraaien.

 

Het is goed om te vragen of God Zijn sterke hand op ons wil houden. Gods hand beschermd, leidt en we zijn er veilig onder. Zoals een kuiken veilig is onder de vleugels van zijn moeder, zo mogen wij ons veilig weten onder de handen van God. Gods hand is om jou heen. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom