Opwekking 110 - Jezus roept mij, ik zal volgen

 

Jezus roept mij, ik zal volgen.
Jezus roept mij, ik zal volgen.
Jezus roept mij, ik zal volgen.
Ik zal volgen,
waarheen Hij mij ook leidt.


Ik zal volgen, ik zal volgen,
ik zal volgen, waar Jezus mij ook leidt.
Ik zal volgen, ik zal volgen,
ik zal volgen, waar Jezus mij ook leidt
.


Het volgen van God… Een mooi en bijzonder iets; als God je roept om te volgen. Maar het kan ook iets lastigs zijn. Lastig omdat je niet weet waar je uitkomt, lastig omdat je niet weet wat je te wachten staat… Maar als God roept dan is het wel belangrijk om te volgen. God heeft een plan en als Hij jou roept dan mag je weten dat het in de handen van God is. God heeft het al uitgestippeld en jij hoeft alleen nog maar te volgen. En in alles wat er op je pas komt, daar zal God zijn, Hij wil voorzien en Hij wil je leren om Hem te volgen.

 

Waar Jezus mij heen leidt, ik zal volgen. Als God je roept dan mag je weten dat God de leider is. Hij is jouw Leidsman. Hij loopt voorop en maakt het pad voor je gereed. Je volgt Jezus. Hij zet als het ware Zijn voetsporen neer en jij mag daarin staan. Je zult niet verdwalen zolang je achter Jezus aan blijft gaan en in Zijn voetstappen blijft lopen.

 

Ik zeg hier niet mee dat het altijd makkelijk zal zijn om Jezus te volgen. Wellicht dat er tegenslag komt, of dat het wat moeilijker is. Het volgen van Jezus is niet altijd makkelijk, maar samen met God kom je er door heen. Samen met God zul je het pad bewandelen waar je loopt en dat maakt dat je niet alleen bent. Het is niet altijd makkelijk, maar wel het mooiste om Jezus te volgen. 

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom