Opwekking 110 - Jezus roept mij, ik zal volgen

 

Jezus roept mij, ik zal volgen.
Jezus roept mij, ik zal volgen.
Jezus roept mij, ik zal volgen.
Ik zal volgen,
waarheen Hij mij ook leidt.


Ik zal volgen, ik zal volgen,
ik zal volgen, waar Jezus mij ook leidt.
Ik zal volgen, ik zal volgen,
ik zal volgen, waar Jezus mij ook leidt
.


Het volgen van God… Een mooi en bijzonder iets; als God je roept om te volgen. Maar het kan ook iets lastigs zijn. Lastig omdat je niet weet waar je uitkomt, lastig omdat je niet weet wat je te wachten staat… Maar als God roept dan is het wel belangrijk om te volgen. God heeft een plan en als Hij jou roept dan mag je weten dat het in de handen van God is. God heeft het al uitgestippeld en jij hoeft alleen nog maar te volgen. En in alles wat er op je pas komt, daar zal God zijn, Hij wil voorzien en Hij wil je leren om Hem te volgen.

 

Waar Jezus mij heen leidt, ik zal volgen. Als God je roept dan mag je weten dat God de leider is. Hij is jouw Leidsman. Hij loopt voorop en maakt het pad voor je gereed. Je volgt Jezus. Hij zet als het ware Zijn voetsporen neer en jij mag daarin staan. Je zult niet verdwalen zolang je achter Jezus aan blijft gaan en in Zijn voetstappen blijft lopen.

 

Ik zeg hier niet mee dat het altijd makkelijk zal zijn om Jezus te volgen. Wellicht dat er tegenslag komt, of dat het wat moeilijker is. Het volgen van Jezus is niet altijd makkelijk, maar samen met God kom je er door heen. Samen met God zul je het pad bewandelen waar je loopt en dat maakt dat je niet alleen bent. Het is niet altijd makkelijk, maar wel het mooiste om Jezus te volgen. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom