Opwekking 407 - O, Heer mijn God

 

O, Heer mijn God,
wanneer ik in verwondering
de wereld zie die U hebt voortgebracht.
Het sterrenlicht,
het rollen van de donder,
heel dit heelal, dat vol is van uw kracht.

 

Refrein:
Dan zingt mijn ziel
tot U, o Heer mijn God:
hoe groot zijt Gij,
hoe groot zijt Gij!

 

 

 

Als ik bedenk, hoe Jezus zonder klagen
tot in de dood gegaan is als een Lam,
sta ik verbaasd,
dat Hij mijn schuld wou dragen
en aan het kruis mijn zonde op zich nam.

 

Refrein

 

Als Christus komt
met majesteit en luister,
brengt Hij mij thuis,
hoe heerlijk zal dat zijn.
Dan zal ik vol aanbidding voor Hem buigen
en zingt mijn ziel:
o Heer, hoe groot zijt Gij!

 

Refrein


Mag ik je vandaag een opdracht geven, voordat je dit lied gaat zingen of gaat luisteren? Want we kunnen wel zingen dat wanneer we in verwondering de wereld zien die God heeft voortgebracht, maar dat kun je niet doen door alleen te zingen. Je zou dit lied eigenlijk pas moeten zingen vanuit de verwondering. En daarom wil ik je vragen om gewoon even je ogen dicht te doen en even te bedenken hoe groots de schepping is, maar ook hoe intens diep Jezus wilde lijden om elke gebrokenheid op aarde straks te kunnen herstellen.

 

Neem eens de tijd om echt te bedenken hoe het straks zal zijn als Jezus terugkomt in heerlijkheid, in glorie en in majesteit. Overdenk hoe groot God is, laat het je ziel vandaag eens een poosje raken en laat het je eens overweldigen. Richt je ook daarmee even op God, zodat Hij je ook nog meer kan laten zien dan wat jij al kunt bedenken, zodat er zoveel komt dat je echt helemaal verwondert raakt.

 

Op het moment dat dit gebeurt, ga dan, vanuit die verwondering, het refrein zingen: Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: Hoe groot zijt Gij! Dan weet ik zeker dat het hele lied je heel diep en intens gaat raken. Dan juich je het uit: Hoe groot zijt Gij!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom