Opwekking 106 - Gezegend Hij, die komt

 

Gezegend Hij, die komt,
die komt in de naam des Heren.
Gezegend Hij, die komt,
die komt in de naam van God.
Hosanna, de Zoon van David.
Hosanna, de Zoon van David.
Hosanna, de Zoon van David.
Gezegend Hij, die komt.


Gezegend is Hij die komt! Jezus komt, de Zoon van David! Hosanna, de Zoon van David. Jezus werd onthaald met het hosanna. De mensen waren blij om Jezus te verwelkomen met hosanna. Letterlijk betekent het 'ontferm U' En met de komst van Jezus in Jeruzalem waren ze blij en riepen ze om ontferming omdat ze bukten onder de druk van de Romeinen en hoopten dat Jezus de nieuwe koning zou zijn.

 

Jezus komt terug. Hoe zie jij uit naar Zijn komst? Roepen wij ook: Hosanna, gezegend Hij die komt, Zoon van David. Hosanna is een juichkreet van geloof in ontferming. Verwelkomen wij Jezus met een juichkreet?
We mogen uitzien naar Zijn komst en Hem verwelkomen met een juichkreet.

 

Maar hoe verwelkomen wij Jezus in ons dagelijks leven? Hoe verwelkomen wij Hem als we Hem ‘zien’? Het is denk ik goed om God elke dag welkom te heten in ons leven. Als Jezus welkom is in je hert, iedere dag weer dan kan Hij binnenkomen. God dringt zich niet op. Hij wil dolgraag bij je binnenkomen en Hij zal aankloppen. Iedere dag weer. Als wij God iedere dag welkom heten dan kan Hij aan de slag. God kan ons verder vormen naar Zijn beeld en wil. Het is zo belangrijk om God elke dag weer binnen te laten zodat Hij verder kan met Zijn plan. Als jij ergens niet welkom bent, dan is het lastig om daar aan de slag te gaan. Geef God de kans om binnen te komen in je hart.

We mogen Jezus verwelkomen met ons hosanna. Hosanna aan Jezus Ben je klaar om Hem te verwelkomen als Hij terug komt en ben je klaar om Hem iedere dag weer te verwelkomen?  

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom