Opwekking 105 - Alles wat ik heb

 

Alles wat ik heb,
dat heb ik van mijn Vader.
Alles wat ik ben,
dat ben ik door de Heer.
Alles wat ik doe,
dat doe ik voor mijn Meester.
Alles wat ik nodig heb,
ontvang ik, en nog meer.
Blij, blij, blij,
zo blij van hart, 'k mag zingen.
Blij, blij, blij,
daar is een God, die leeft.
Zoek niet in 't aards gewemel.
Mijn weg leidt naar de hemel.
En als ik zie op Jezus
ben ik blij, blij, blij.


Alles wat je ben, wat je doet en wat je hebt, komt door God, komt van God. En alles wat je nodig hebt ontvang je meer en meer. In dit lied komt naar voren dat alles van God komt. Alles wat je hebt komt van God. God heeft jou gegeven wat jij nodig hebt. Het komt van God. En alles wat je bent, ben je door de Heer. God heeft jou gevormd zoals je nu bent. Hoe jij bent dat komt door God. Als kind van God ga je steeds meer op Hem lijken en wordt je steeds meer gevormd naar wie je bent. En watje doet, dat doe je voor je Meester. Het is goed om bij alles wat je doet te bedenken dat je het uiteindelijk voor God doet. Het is tegelijk ook een waarschuwing. Als je alles wat je doet voor God doet, kun je dan nog wel alles doen wat je doet?

 

Alles wat je nodig hebt ontvang je meer en meer. God geeft je wat je nodig hebt. En Hij wil geven in overvloed zodat je meer en meer ontvangt. Maar je mag ook je verwachting naar God uitspreken van wat je van Hem verwacht. Je geeft God misschien zo meer de kans om grotere dingen te doen door grote verwachting van Hem te hebben. Hij wil je met overvloed en meer en meer zegenen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom