Opwekking 105 - Alles wat ik heb

 

Alles wat ik heb,
dat heb ik van mijn Vader.
Alles wat ik ben,
dat ben ik door de Heer.
Alles wat ik doe,
dat doe ik voor mijn Meester.
Alles wat ik nodig heb,
ontvang ik, en nog meer.
Blij, blij, blij,
zo blij van hart, 'k mag zingen.
Blij, blij, blij,
daar is een God, die leeft.
Zoek niet in 't aards gewemel.
Mijn weg leidt naar de hemel.
En als ik zie op Jezus
ben ik blij, blij, blij.


Alles wat je ben, wat je doet en wat je hebt, komt door God, komt van God. En alles wat je nodig hebt ontvang je meer en meer. In dit lied komt naar voren dat alles van God komt. Alles wat je hebt komt van God. God heeft jou gegeven wat jij nodig hebt. Het komt van God. En alles wat je bent, ben je door de Heer. God heeft jou gevormd zoals je nu bent. Hoe jij bent dat komt door God. Als kind van God ga je steeds meer op Hem lijken en wordt je steeds meer gevormd naar wie je bent. En watje doet, dat doe je voor je Meester. Het is goed om bij alles wat je doet te bedenken dat je het uiteindelijk voor God doet. Het is tegelijk ook een waarschuwing. Als je alles wat je doet voor God doet, kun je dan nog wel alles doen wat je doet?

 

Alles wat je nodig hebt ontvang je meer en meer. God geeft je wat je nodig hebt. En Hij wil geven in overvloed zodat je meer en meer ontvangt. Maar je mag ook je verwachting naar God uitspreken van wat je van Hem verwacht. Je geeft God misschien zo meer de kans om grotere dingen te doen door grote verwachting van Hem te hebben. Hij wil je met overvloed en meer en meer zegenen.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom