Opwekking 103 - David met zijn slinger

 

David met zijn slinger
die was voor niemand bang.
Hij bad tot God zijn Vader
en zong een lofgezang.
Klein, veracht van mensen,
vertrouwde hij op God.
Hij nam vijf gladde stenen
en luisterde niet naar spot.
En in de slinger zat een steen,
en de steen vloog rond en rond, (2x)
en rond. (7x)
De kleine steen vloog door de lucht
en de reus viel op de grond.


Een kinderlied, zou je snel kunnen denken en zeggen. En daarom niet zo belangrijk voor grote mensen. Nou ja, dat is maar de vraag. David spreekt natuurlijk wel tot de verbeelding. Die kleine David en die grote Goliath, maar wel David die in geloof de grote reus tegemoed ging. Leuk en mooi om over te zingen. Het verhaal getuigt van geloofsmoed.

 

Maar nu jij. Welke reuzen heb jij in je leven? Reuzen van angst? Reuzen van zorg? En ze schreeuwen er op los en willen je laten geloven dat het een hopeloze zaak is en dat je nooit kunt winnen. Geen kans, om zulke reuzen in je leven te overwinnen. Maar dan moeten we juist dit lied maar wat vaker zingen. David met zijn slinger. Jij en ik, met onze slinger met steentjes van Gods waarheid. Reuzen versla je met de waarheid van God. Dan vallen ze omver. 

 

We zijn voor niemand bang, elke muur wordt afgebroken en elk bolwerk halen we neer, elke reus in ons leven, geven we niet meer aandacht dan nodig en we zeggen tegen elke reus dat hij in de Naam van Jezus geen kracht meer kan doen. En de steen die door de tempelbouwers werd veracht, treft onze reuzen tegen het hoofd en ze knallen omver.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom