Opwekking 502 - Jezus, ik wil heel dicht bij U komen

 

Jezus, ik wil heel dicht bij U komen,
in uw nabijheid wil 'k zijn.
Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen,
U maakt mij heilig en rein.


In de schuilplaats van de Allerhoogste
blijf ik onder uw vleugels, o Heer.
Uw schaduw beschermt mij,
uw troon is mijn toevlucht.
U bent mijn leven, mijn eer.


Hoe dicht wil jij bij Jezus komen? Of zijn er misschien in je leven dingen gebeurd, waardoor je het eigenlijk niet goed meer durft? Misschien zonden in je leven waardoor je liever maar wat op afstand blijft kijken. Jezus, dichtbij Hem zou wel fijn zijn, maar durven is nog wel iets anders. Toch, als je in de buurt van Jezus komt, dan voel je juist Zijn liefde stromen. Jezus kwam niet om de wereld te veroordelen, maar om de wereld met God te verzoenen. 

 

Juist als je de keus maakt om dichtbij Jezus te komen, dan maakt Hij je heilig en rein. Dat is niet iets dat jij zelf kunt, maar dat wil Jezus doen, als jij Hem durft te vertrouwen en in Zijn nabijheid wil komen. En als je dat durft, dan ervaar je ook dat dit juist heel veilig is. In de schuilplaats van de Allerhoogste, daar is echte veiligheid. Zelfs voor mensen zoals wij.

 

Hoe meer je dit gaat beseffen en ervaren, dan kom je er steeds meer achter dat Hij je leven en je eer is. Dat is waar je voor op aarde bent: Dichtbij Jezus te zijn en vanuit Zijn kracht te leven en zo steeds meer het verschil maken op aarde.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom