Opwekking 101 - Ik ben zo blij, dat 'k een kind van de Heer mag zijn

 

Ik ben zo blij, dat 'k een kind van de Heer mag zijn.
'k Heb er opeens een Vader bij.
Al is mijn jonge leventje nog zonder zorg,
ik weet Hij houdt van mij.
En is mijn moeder boos op al het kattekwaad,
dan heb ik soms weleens verdriet.
Maar ik weet, Hij maakt blij
en verzekert mij
dat ik een kind van de Heer mag zijn.


Het lijkt zo'n eenvoudig kinderliedje. Over een moeder die boos is vanwege het kattekwaad dat een kind uithaalt. En misschien ligt die tijd al ver achter je. Misschien is het nu anders, stel je soms mensen teleur met je volwassen daden die ook niet kloppen. Als je in de spiegel kijkt, kun je niet altijd blij zijn omdat je soms zo makkelijk struikelt.

 

Geloof jij dat je in de hemel een Vader hebt bij Wie je altijd kind mag zijn? Niet alleen als je zorgeloos bent, maar ook als je vol met zorg bent. Kind van God zijn betekent ook dat je in de hemel een Vader hebt Die altijd naar je omkijkt, Die altijd tijd voor je heeft en waar je altijd terecht kunt. Daar kun je blij van worden.

 

En God, als Vader in de hemel, dat maakt je blij. Blij omdat je bij Hem kind mag zijn, ook met je fouten en struikelpartijen. Ik ben zo blij, dat ik een kind van de Heer mag zijn.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom