Opwekking 499 - Zie het Lam van God: Hij nadert

 

Zie het Lam van God: Hij nadert,
vaardig voor de strijd.
Zie de Leeuw van Juda
hoe Hij komt in majesteit.


Refrein:
Hij komt in majesteit,
in majesteit komt Hij.
in majesteit komt Hij.

 

De Zoon van de gerechtigheid
rijdt op het witte paard.
Een machtig leger volgt Hem
om te strijden tegen 't kwaad.

 

Refrein

 

En trekt de Here ten strijde
wie zal zich verzetten? Jezus wint!

 

Whoooh
Whoooh
Whoooh
Whoooh

 

De wachters op de toren
zijn de strijders voor het land.
Zij proclameren overwinning
door Gods sterke hand.

 

Refrein

 

En trekt de Here ten strijde,
wie zal zich verzetten? Jezus wint!


Er woedt een oorlog op deze aarde die wij niet met onze ogen kunnen zien, maar die er wel is. Het is de strijd tussen God en satan. Uiteindelijk is dat waar het om draait in het hele universum. Het gaat niet om onze strijd, maar uiteindelijk gaat het om Gods strijd met Zijn vijand. En Jezus is de Leeuw van Juda, satan is niet meer dan dat hij is als een briesende leeuw. Hij is het niet eens echt, hij is een nepleeuw. Jezus is de Leeuw van Juda.

 

Jezus voert de strijd, Hij trekt ten strijde en Hij zal overwinnen. God is begonnen en God zal ook winnen. Niets zal Jezus in Zijn triomftocht kunnen tegenhouden. Hij komt in majesteit en in heerlijkheid. En wij zijn als de wachters op de torens van de stad. Wij proclameren de overwinning van Jezus. Die spreken wij uit, in geloof, en deze woorden zullen kracht hebben. Jezus komt om te overwinnen. En hoe meer wij die waarheid proclameren, hoe meer ruimte Jezus zal hebben om Zijn werk te doen.

 

En straks komt Hij zichtbaar terug en zal Hij alle machten en krachten definitief onder Zijn voeten verpletteren. En tot die tijd staat het niet stil en proclameren wij de overwinning van Jezus.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom