Opwekking 499 - Zie het Lam van God: Hij nadert

 

Zie het Lam van God: Hij nadert,
vaardig voor de strijd.
Zie de Leeuw van Juda
hoe Hij komt in majesteit.


Refrein:
Hij komt in majesteit,
in majesteit komt Hij.
in majesteit komt Hij.

 

De Zoon van de gerechtigheid
rijdt op het witte paard.
Een machtig leger volgt Hem
om te strijden tegen 't kwaad.

 

Refrein

 

En trekt de Here ten strijde
wie zal zich verzetten? Jezus wint!

 

Whoooh
Whoooh
Whoooh
Whoooh

 

De wachters op de toren
zijn de strijders voor het land.
Zij proclameren overwinning
door Gods sterke hand.

 

Refrein

 

En trekt de Here ten strijde,
wie zal zich verzetten? Jezus wint!


Er woedt een oorlog op deze aarde die wij niet met onze ogen kunnen zien, maar die er wel is. Het is de strijd tussen God en satan. Uiteindelijk is dat waar het om draait in het hele universum. Het gaat niet om onze strijd, maar uiteindelijk gaat het om Gods strijd met Zijn vijand. En Jezus is de Leeuw van Juda, satan is niet meer dan dat hij is als een briesende leeuw. Hij is het niet eens echt, hij is een nepleeuw. Jezus is de Leeuw van Juda.

 

Jezus voert de strijd, Hij trekt ten strijde en Hij zal overwinnen. God is begonnen en God zal ook winnen. Niets zal Jezus in Zijn triomftocht kunnen tegenhouden. Hij komt in majesteit en in heerlijkheid. En wij zijn als de wachters op de torens van de stad. Wij proclameren de overwinning van Jezus. Die spreken wij uit, in geloof, en deze woorden zullen kracht hebben. Jezus komt om te overwinnen. En hoe meer wij die waarheid proclameren, hoe meer ruimte Jezus zal hebben om Zijn werk te doen.

 

En straks komt Hij zichtbaar terug en zal Hij alle machten en krachten definitief onder Zijn voeten verpletteren. En tot die tijd staat het niet stil en proclameren wij de overwinning van Jezus.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom