Opwekking 99 - Volgen wil ik U, trouwe Heer

 

Volgen wil ik U, o trouwe Heer,
volgen op mijn levenspad.
Heel mijn toekomst is bij U bekend.
Ja, Gij leidt mij stap voor stap.
Nu ben ik vrij en blij,
want Jezus zorgt voor mij.
Voor heel mijn leven,
zal kracht Hij geven
tot aan het eind der baan,
in 's hemels Kanaän
is Jezus' liefde genoeg voor mij.


Toekomst onbekend… Deze spreuk heb je vast vaker gehoord. De toekomst is onbekend, we weten niet wat de toekomst ons zal brengen. En eigenlijk leven wij dag bij dag, (ver)wachtend wat de toekomst gaat brengen. Maar ik geloof in een 'toekomst bekend!' Onze toekomst is allang bekend. Misschien niet voor ons, maar wel bij God. Onze toekomst is niet een onbekend iets, het is iets waar we iedere dag weer een stukje van naar toe leven!

 

Heel jouw toekomst is bij God bekend. En elke dag is weer een stapje naar waar God jou hebben wil. Net zolang totdat je in het Kanaän bent waar God jou hebben wil. Jouw levensweg loop je niet alleen. Stap voor stap mag je Jezus volgen. Elke stap leidt God jouw weer, geeft jou sturing en leidt je op het goede pad. Hij zorgt voor jou. Hij zal jou kracht geven totdat je in het hemels Kanaän bent. En Jezus liefde is genoeg voor jou om die levensweg te lopen. Maar voordat je in het hemels Kanaän bent, is er nog een Kanaän. Je mag jouw plek op aarde, daar waar God jou voor bedoelt heeft ook wel als Kanaän zien. Je bent op weg naar het ‘beloofde land’. En op heel die weg die jij moet afleggen, zal God jou kracht geven. Je hoeft het niet alleen te doen. God brengt jou in het Kanaän. Hij geeft je een vuurkolom mee; namelijk Zijn Heilige Geest. Hij zal jou leiden.

 

Jouw toekomst is bekend; Kanaän, dat is waar je heen mag. God leidt jou door Zijn Geest!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom