Opwekking 98 - Eens was ik onverschillig

 

Eens was ik onverschillig,
en zocht niet naar de Heer.
Maar Hij zocht mij vol liefde,
en riep mij keer op keer.
Maar ik zei: Nee, nee, nee,
ik ben nog jong genoeg,
het is nog veel te vroeg.
Aan die godsdienst doe ik niet mee.


Refrein:
Maar halleluja, nu ben ik
een kind van God.
Nu is mijn levenslot,
in handen van mijn God.
Hij maakt mij blij en
geeft mijn leven perspectief.
Zeg, weet je 't al,
de Heer heeft jou ook lief.

 

Eens was ik ongehoorzaam
aan God en zijn gebod.
Hij vroeg mijn hart ter woning,
maar ik hield de deur op slot.
En ik zei: Nee, nee, nee,
ik ben nog jong genoeg,
het is nog veel te vroeg.
Aan die godsdienst doe ik niet mee.

 

Refrein

 

Heb jij nog niet je leven
aan Jezus toegewijd.
Geef Hem dan nu je harte,
't is nu de beste tijd.
En zeg niet: Nee, nee, nee,
ik ben nog jong genoeg,
het is nog veel te vroeg.
Aan die godsdienst doe ik niet mee.

 

Refrein


Dit lied is een lied dat van twee kanten bezongen wordt. De kant van hoe het eerst was en de kant van hoe het nu is. De onverschilligheid, de argumenten om niet te geloven waren er. Maar dan wordt er van een andere kant gezongen. Dan wordt er gezongen wat het verschil is met het vorige leven. Het refrein zingt van het nieuwe leven. Het zingt: ‘Het geeft mijn leven perspectief’. Daar zit denk ik het verschil ook in met het andere leven. Daarin zit het verschil tussen nu en toen. Als je God gaat volgen, gaat dienen dan komt allereerst je leven in een ander perspectief te staan. Dan kijk je vanuit het perspectief van het geloof. Maar daarnaast geeft het je leven ook perspectief. Je kant met een andere blik naar bepaalde dingen kijken, het geeft je leven zin. Het geloof is iets waarvoor je leeft en waardoor je leeft.

Dit lied geeft tegelijk ook de opdracht om dit verschil duidelijk te maken in de wereld, naar de mensen om je heen. Laat maar zien dat jouw leven in een ander perspectief is komen te staan, laat maar zien wie god voor jou is geworden en wat het verschil is geweest voor jou nu je gelooft.

 

En als je nog niet gelooft, weet dan dat de Vader met open armen op je staat te wachten, Hij vraagt om binnen te komen in jouw hart zodat Hij jouw woning zal worden en je niet alleen bent. Je leven komt in een ander perspectief te staan, je leven zal anders worden, een leven vol van God en vol van Zijn liefde!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom