Opwekking 92 - Geef mij olie in mijn lamp

 

Geef mij olie in mijn lamp,
houd het brandend,
brandend met uw heilig vuur.
Geef mij olie in mijn lamp,
opdat ik gereed zal zijn,
wanneer, Gij, mijn Heiland,
komt, dit uur.

Zing hosanna, zing hosanna,
zing hosanna, prijs de Heer, halleluja.
Zing hosanna, zing hosanna,
zing hosanna, prijs de Heer.

 

Laat mijn leven/laat ik een lamp zijn vol met olie dat zal branden met Uw heilig vuur. Dat is wat dit lied eigenlijk zegt. God is het licht en het licht van God moet jij weer verspreiden in de wereld, naar de mensen om je heen. Je zou het kunnen zien als een olielamp. Jij, als kind van God draagt een olielampje bij je. Een olielamp dat de liefde van God uitstraalt, een olielamp dat iets laat zien van God. Het lampje dat je bij je draagt moet vol zijn met olie. Alleen met olie verspreid het licht. En hoe mooi is het dat wij naar God mogen gaan en bij Hem olie kunnen halen voor onze lampen! Zolang wij dicht bij Hem wandelen en Hem om olie vragen zal Hij ons dat geven. Dan zal ons lampje brandend blijven. Het geeft licht, God geeft licht en dat zal ook je pad veerlichten. Blijf God vragen om olie en blijf dicht bij Hem wandelen. Dan zul je licht uitstralen van Hem.

 

Maar dat niet alleen. Het olielampje is ook het telen dat je bij God hoort. Er is licht gekomen in je lampje, in je hart. Een licht dat niet meer zal doven als je Jezus hebt aangenomen als jouw Verlosser! Met die olie en het licht van God, hoor je bij Hem en ben je gereed.

 

Laat je elke dag opnieuw vullen met Zijn vuur, met Zijn licht. Laat je hart vullen met Zijn licht en liefde. En prijs God voor wie Hij is.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom