Opwekking 91 - Jezus houdt van alle kleine kinderen

 

 

Jezus houdt van alle kleine kinderen.
Jezus houdt van alle kleine kinderen.
Jezus houdt van alle kleine kinderen.
Alle kleine kinderen mogen komen.
Één kleine, twee kleine,
drie kleine kinderen,
vier kleine, vijf kleine,
zes kleine kinderen,
zeven kleine, acht kleine,
negen kleine kinderen,
alle kleine kind'ren mogen komen.


(Jezus houdt van alle hippe hippies,
zieke kinderen, oude mensen,
lieve baby's, enz.)


Jezus houdt van alle kleine kinderen, Jezus houdt van alle grote mensen, Jezus houdt van.. Van jou! Het maakt niet uit of je klein ben, of je groot bent, of je blank of bruin bent, of je oud of jong bent, Jezus houdt van jou! Zijn liefde staat voorop. Als Hij jou ziet, dan kijkt Hij naar jou vol liefde. Want jij bent Zijn kind. En naast dat Hij van jou houdt, zegt Hij tegen je: Ook jij mag komen! Kom naar mij toe, kom dichtbij mij. God de Vader zegt vandaag tegen jou: ‘Ik hou van jou en jij mag bij mij komen.’ God heeft de eerste stap gezet door Jezus naar de aarde te sturen voor jou, en nu mag jij een stap naar Jezus toe zetten. En dat allemaal omdat Jezus zo ontzettend veel van jou houdt. Hij heeft jou op het oog en Hij kijkt jou vol liefde aan.

 

Gods liefde voor ons is bijzonder. Gods liefde voor ons mogen wij weer doorgeven aan de mensen om ons heen. Jezus houdt van jou, Jezus houdt van mij, maar ook van je buurman/buurvrouw, klasgenoot, mensen die je aardig vind maar ook van de mensen die je minder aardig vindt. Jezus houdt van iedereen. En daar ligt ook een opdracht voor ons in. Hoe kijk jij naar de mensen om je heen? Hoe kijk jij naar de buurman/buurvrouw, de drugsdealer in de straat enz? Kijk jij naar hen zoals Jezus naar hen kijkt?

 

Ik denk dat het voor ons als christen de opdracht is om anderen lief te hebben zoals Jezus ons lief heeft. Hen lief te hebben zoals wij onszelf liefhebben. En daar mogen wij mee aan de slag. Houdt van anderen mensen zoals Jezus ons lief heeft, en bovenal, heb God lief boven alles. God wil je liefde geven voor die ander zodat je kan lief hebben!

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom