Opwekking 490 - Luid gejuich en jubellied vervullen het huis

 

Luid gejuich en jubellied vervullen het huis
van wie schuilen bij de Heer.
Luid gejuich en jubellied vervullen het huis
van wie schuilen bij de Heer.

 
Gods rechterhand die grote dingen doet,
Gods rechterhand heeft ons bevrijd.
Gods rechterhand die grote dingen doet,
voor ieder die bij Hem schuilt,
voor ieder die bij Hem schuilt.
 
Luid gejuich en jubellied vervullen het huis
van wie schuilen bij de Heer.
van wie schuilen bij de Heer.


Luid gejuich van mensen die schuilen bij God! Het is goed om bij God te schuilen. Het is goed om God als nummer één te hebben staan en naar God toe te gaan. Om bij God de toevlucht te nemen! God moet de plaats zijn waar je naar toe gaat om te schuilen. God is een God van vertrouwen. Bij Hem kun je schuilen. Als je bij God schuilt, schuil je onder zijn handen. Dan schuil je onder Zijn rechterhand. En Gods rechterhand doet grote dingen. Zoals in Psalm 118 staat: Er klinkt luide vreugdezang, een lied van verlossing; De rechterhand van de Heer doet krachtige daden. De rechterhand van de Heer is hoogverheven en doet krachtige daden. 

 

Gods rechterhand is een hand die grote daden doet, die krachtige daden doet. Hij verlost ons, Hij bevrijd ons. En als wij schuilen bij God, mogen wij weten dat Gods rechterhand op ons is. Als wij God als toevlucht hebben, als God onze Vader is, als God de plek is waar wij ons hart mogen uitstorten, als God onze nummer 1 is en wij in Hem geloven dan mogen wij weten dat Gods rechterhand op ons is en dat Hij ons beschermd. Hij bevrijd ons. 

 

We zullen jubelen en juichen om de dingen die Hij doet. Heb je daden van God gezien? Dat doet iets met je, de krachtige daden van God doet iets met ons. Daar juichen wij om, daar zijn wij blij om. En zo mogen wij ook juichen over onszelf. Omdat Gods rechterhand op ons is en ons beschermd en wij op Hem mogen vertrouwen en onder Zijn rechterhand schuilen. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom