Opwekking 488 - Heer, ik kom tot U

 

Heer ik kom tot U
Neem mijn hart verander mij
Als ik U ontmoet,

vind ik rust bij U

Want Heer ik heb ontdekt, 

dat als ik aan uw voeten ben,
trots en twijfel wijken,
voor de kracht van Uw liefde


Refrein:
Houd mij vast,

laat Uw liefde stromen
Houd mij vast,

heel dicht bij Uw hart
Ik voel Uw kracht,

en stijg op als een arend
Dan zweef ik op de wind,
gedragen door Uw Geest,
En de kracht van Uw liefde.

 

Heer kom dichter bij,
dan kan ik Uw schoonheid zien
En Uw liefde voelen
diep in mij
en Heer leer mij Uw wil,
zodat ik U steeds dienen kan.
En elke dag mag leven
Door de kracht van Uw liefde

 

Refrein 2x

 

Dan zweef ik op de wind,
gedragen door Uw Geest,
En de kracht van Uw liefde.


Heb jij wel eens last van trots en twijfel? Dat zijn best wel twee lastige eigenschappen. In dit overbekende lied krijgen we antwoord op de vraag hoe we daar vanaf komen. Nu zijn trots en twijfel twee totaal verschillende dingen. Toch is er maar ene manier waardoor die twee dingen kunnen wijken uit je leven: De kracht van de liefde van Jezus. Als je de liefde van Jezus gaat voelen en ervaren, dan hoef je niet meer te twijfelen of Jezus wel echt je zonden wegneemt. Dan is twijfel iets dat geen recht meer heeft om in je leven te bestaan.

 

Met trots is dat eigenlijk hetzelfde. Trots maakt eigenlijk dat jij op jezelf vertrouwt en eigenlijk zit er achter heel veel trots ook veel angst. Angst dat iemand je afwijst en dat je niet meer trots kan zijn, bijvoorbeeld. Hoe meer we van de liefde en schoonheid van Jezus zien, hoe meer dat deze dingen veranderen in je leven. Daarom zingen we vandaag dat we tot God komen en we vragen of Hij dichterbij wilt komen. En waar dat gebeurd, wijken trots en twijfel en gaan we zweven op de kracht van de Geest. Dan gaan we meer en meer God oprecht dienen en worden we gedragen op de wind van de Geest en door de liefde van Jezus.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom