Opwekking 488 - Heer, ik kom tot U

 

Heer ik kom tot U
Neem mijn hart verander mij
Als ik U ontmoet,

vind ik rust bij U

Want Heer ik heb ontdekt, 

dat als ik aan uw voeten ben,
trots en twijfel wijken,
voor de kracht van Uw liefde


Refrein:
Houd mij vast,

laat Uw liefde stromen
Houd mij vast,

heel dicht bij Uw hart
Ik voel Uw kracht,

en stijg op als een arend
Dan zweef ik op de wind,
gedragen door Uw Geest,
En de kracht van Uw liefde.

 

Heer kom dichter bij,
dan kan ik Uw schoonheid zien
En Uw liefde voelen
diep in mij
en Heer leer mij Uw wil,
zodat ik U steeds dienen kan.
En elke dag mag leven
Door de kracht van Uw liefde

 

Refrein 2x

 

Dan zweef ik op de wind,
gedragen door Uw Geest,
En de kracht van Uw liefde.


Heb jij wel eens last van trots en twijfel? Dat zijn best wel twee lastige eigenschappen. In dit overbekende lied krijgen we antwoord op de vraag hoe we daar vanaf komen. Nu zijn trots en twijfel twee totaal verschillende dingen. Toch is er maar ene manier waardoor die twee dingen kunnen wijken uit je leven: De kracht van de liefde van Jezus. Als je de liefde van Jezus gaat voelen en ervaren, dan hoef je niet meer te twijfelen of Jezus wel echt je zonden wegneemt. Dan is twijfel iets dat geen recht meer heeft om in je leven te bestaan.

 

Met trots is dat eigenlijk hetzelfde. Trots maakt eigenlijk dat jij op jezelf vertrouwt en eigenlijk zit er achter heel veel trots ook veel angst. Angst dat iemand je afwijst en dat je niet meer trots kan zijn, bijvoorbeeld. Hoe meer we van de liefde en schoonheid van Jezus zien, hoe meer dat deze dingen veranderen in je leven. Daarom zingen we vandaag dat we tot God komen en we vragen of Hij dichterbij wilt komen. En waar dat gebeurd, wijken trots en twijfel en gaan we zweven op de kracht van de Geest. Dan gaan we meer en meer God oprecht dienen en worden we gedragen op de wind van de Geest en door de liefde van Jezus.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom