Opwekking 487 - O Heer, giet een stroom van levend water over ons uit

 

O Heer, giet een stroom
van levend water over ons uit,
o Heer, kom met kracht.
O Heer, stort uw Geest
en uw genade over ons uit,
o Heer, kom met kracht.


Zie ons verdorde land,
hoor ons belijden:
Alleen uw sterke hand
kan ons bevrijden.
Laat er vanuit uw troon
nieuw leven komen;
bevloei opnieuw ons land
met waterstromen.


Hoe is het met Nederland? Ik bedoel niet hoe het economisch met Nederland is, of hoe het land eruit ziet, maar ik bedoel hoe het geestelijk met Nederland is. De cijfers over de kerk in Nederland liegen er niet om. Velen in ons land kennen de boodschap van het Evangelie niet meer en kennen de Naam van Jezus alleen nog als krachtterm. En het Koninkrijk dat er bij hoort, dat begrijpen ze al helemaal niet.

 

Ik geloof dat het soms zo nodig is om een lied, als dit lied, telkens opnieuw over Nederland te leggen en God te vragen om ons land te besproeien met het water van de Heilige Geest, zodat er genade en kracht gaat stromen in Nederland en dat ons geestelijk verdorde land weer tot leven komt. Leven uit de hemel dat ons land zal veranderen. Leven waardoor Gods kracht in alle heerlijkheid en volheid mag gaan stromen. En laat het duidelijk zijn, programma's in de kerken gaan het niet redden, mooiere en leukere diensten ook niet, meer sfeer al net zo min, hoe goed het ook kan zijn. Uiteindelijk moet het Gods hand zijn die het doet, de krachtige hand van God.

 

Ik verlang naar een Nederland dat God aanbid in waarheid en in kracht en een land waarin Gods kracht werkelijk mag gaan stromen en waar God weer zichtbaar aanwezig zal zijn. En daarom zingen wij, bidden wij en proclameren wij dat het Gods daden zijn die verandering kunnen brengen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom