Opwekking 85 - Eenmaal zullen wij de Koning zien

 

Eenmaal zullen wij de Koning zien
Eenmaal zullen wij de Koning zien
Eenmaal zullen wij de Koning zien
En juichen Hem ter eer


Eenmaal zal het zover zijn. Er komt een moment dat wij de Koning zullen zien. Er komt een moment dat Jezus zal terugkomen en wij oog in oog met Hem zullen staan. We hebben er geen idee van hoe dat zal zijn, maar het zal voor iedereen die gelooft een moment zijn dat meer zal zijn dan wij nu kunnen beseffen. En het moment dat wij dan voor eeuwig met Hem zullen zijn, dan zal alle strijd op aarde voorbij zijn. Dan zullen we voor altijd bij Hem zijn.

 

Soms lijkt dit nog zover weg en soms verlang je er zo intens naar dat dit moment er zal zijn. Gewoon omdat je soms zo moe bent van jezelf of zo moe van deze wereld vol gebrokenheid. Ik geloof niet dat dit een lied is dat we maar moeten zingen als een soort hoop in hopeloosheid, als een lied waarin we eigenlijk in uitspreken dat we liever maar gelijk bij Jezus zouden zijn en we onze taken op aarde maar laten voor wat het is. Het lied mogen we vol verwachting en verlangen zingen, juist omdat dit zal zijn wat straks komt. Het doel waarnaar we op weg zijn.

 

En nog één ding, daar in de hemel zullen we echt niet werkeloos zijn, wat we in de hemel en op de nieuwe aarde zullen doen, weet ik niet, maar dit is wel duidelijk: we zullen juichen voor onze Koning.

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom