Opwekking 85 - Eenmaal zullen wij de Koning zien

 

Eenmaal zullen wij de Koning zien
Eenmaal zullen wij de Koning zien
Eenmaal zullen wij de Koning zien
En juichen Hem ter eer


Eenmaal zal het zover zijn. Er komt een moment dat wij de Koning zullen zien. Er komt een moment dat Jezus zal terugkomen en wij oog in oog met Hem zullen staan. We hebben er geen idee van hoe dat zal zijn, maar het zal voor iedereen die gelooft een moment zijn dat meer zal zijn dan wij nu kunnen beseffen. En het moment dat wij dan voor eeuwig met Hem zullen zijn, dan zal alle strijd op aarde voorbij zijn. Dan zullen we voor altijd bij Hem zijn.

 

Soms lijkt dit nog zover weg en soms verlang je er zo intens naar dat dit moment er zal zijn. Gewoon omdat je soms zo moe bent van jezelf of zo moe van deze wereld vol gebrokenheid. Ik geloof niet dat dit een lied is dat we maar moeten zingen als een soort hoop in hopeloosheid, als een lied waarin we eigenlijk in uitspreken dat we liever maar gelijk bij Jezus zouden zijn en we onze taken op aarde maar laten voor wat het is. Het lied mogen we vol verwachting en verlangen zingen, juist omdat dit zal zijn wat straks komt. Het doel waarnaar we op weg zijn.

 

En nog één ding, daar in de hemel zullen we echt niet werkeloos zijn, wat we in de hemel en op de nieuwe aarde zullen doen, weet ik niet, maar dit is wel duidelijk: we zullen juichen voor onze Koning.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom