Opwekking 84 - Hij wordt mij liever ied're dag

 

Hij wordt mij liever ied're dag,
Hij wordt mij liever ied're dag.
'k Mag bij Hem zijn, Jezus is mijn.
Hij wordt mij liever ied're dag
.


Hij wordt mij liever, iedere dag. Elke dag ga je meer van God houden, zegt dit lied eigenlijk. Hou je van Jezus? Hoeveel houd je van Jezus?
Misschien gaat het in dit lied wel om de relatie met God. Wanneer kun je zeggen dat je meer van iemand gaat houden? Vaak zeg je dat als je een band, een relatie opbouwt met iemand. Hoe dieper dat dat gaat, hoe meer je van iemand gaat houden. Je gaat meer van degene zien en de relatie wordt steeds dieper. 

 

Zo is het ook tussen God en ons. Hoe intenser en dieper de relatie wordt tussen jou en God, des te meer ga je van Hem houden. Je gaat meer van Hem zien en ervaren. Je ziet God misschien wel op verschillende manieren, en elke keer is Hij weer de liefdevolle Vader die van je houdt. Wat je ook doet en wat God ook tegen je zegt, Hij zegt het omdat Hij van je houdt.  In een relatie tussen mensen, moet je werken aan een relatie. Zo is dat denk ik ook met God. Je moet wel tijd met Hem doorbrengen en investeren in de relatie tussen jou en God. Daarmee krijg je een steeds diepere band met God. En iedere dag zul je meer van Hem gaan houden omdat je een relatie met Hem hebt.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom