Opwekking 82 - Komt, laat ons zingen vandaag

 

Komt, laat ons zingen vandaag,
zingen vandaag,
zingen tot de eer van God.
Komt, laat ons zingen vandaag,
zingen vandaag,
zingen tot de eer van God.

 

(klappen, dansen, prijzen, bidden)


Komt laat ons zingen vandaag, zingen tot de eer van God! Waarom zingen wij eigenlijk? Waarom zing jij eigenlijk? Waarom zingen we in de kerk? 
Ik denk dat dit lied daar een antwoord op geeft. Misschien een van de antwoorden. Er kunnen namelijk meerdere redenen zijn waarom wij zingen. Een van de redenen dat wij zingen is om te zingen tot Gods eer. Zingen om God groot te maken om wie Hij is en wat Hij doet/gedaan heeft. Zing voor de eer van God!

 

We kunnen zingen tot eer van God, dansen tot eer van God, prijzen, bidden, aanbidden.. Alles tot eer van God.
Ik denk dat het daar niet bij stopt. Het houdt daar niet op, het houdt niet op bij het zingen, dansen tot eer van God. Het gaat verder. Ik denk dat we verder dan dit moeten kijken. God de eer geven gaat door je dagelijks leven heen. Het is een lijn dat door je leven heen moet lopen. Bij alles wat je doet. Niet alleen in de kerk tijdens het zingen, maar iets tot Gods eer doen is ook God eren. Bezig zijn in Gods Koninkrijk is ook tot eer van God. Het kunnen kleine dingen zijn, en het kan groot zijn. Jouw leven moet tot eer van God zijn. Hoe eer jij God in je dagelijks leven? Dat kan in het zingen, maar volg Jezus ook na in je leven, en leef tot eer van God. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom