Opwekking 81 - Waardig is het Lam

 

Waardig, waardig, waardig is het Lam van God
Waardig, waardig, waardig is het Lam

 

Ere, ere, ere zij het Lam van God
Ere, ere, ere zij het Lam


Heilig, heilig, heilig is het Lam van God
Heilig, heilig, heilig is het Lam

 

Jezus, Jezus, Jezus is het Lam van God
Jezus, Jezus, Jezus is het Lam


Waardig is het Lam van God, ere zij het Lam van God, Heilig is het Lam van God. Dit lied gaat over het Lam van God. Het Lam van God dat is Jezus. Jezus ging als een Lam, als een Lam dat luisterde naar Zijn Herder.
Waardig is het Lam, waardig is Jezus, waardig om wie Hij is, waardig om wat Hij gedaan heeft voor ons, waardig om wat Hij doet. Maar daarmee is Hij ook heilig. Heilig omdat Hij ook de Zoon van God is.
En de eer is voor Hem. Ere zij het Lam. Ere voor Koning Jezus.
 
Jezus is het Lam van God. God is de Herder, en Jezus is het Lam. He Lam dat ter dood werd veroordeeld, het Lam dat ons redde.
Ook hier op aarde was Jezus het Lam. Tijdens Zijn tijd hier op aarde was God de Vader Zijn Herder die Hem leidde, die bij Hem was. En Jezus is het Lam.
 
Hoe zie jij God? En Jezus? Misschien mag je ze wel zien als Herder, als een Herder die ons leidt. En jij bent het lammetje dat naar de Herder luistert.
Je volgt de Stem van de Goede Herder. Net zoals Jezus op aarde deed, zo mag jij Jezus volgen.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom