Opwekking 80 - Ik zal opgaan naar Gods huis met gejubel en gejuich

 

Ik zal opgaan naar Gods huis met gejubel en gejuich
Ik zal komen in zijn hof met lof
Ik zal eren onze Heer die mijn dagen maakt
Ik ben verheugd, want Jezus maakt mij blij


Jezus maakt mij blij
Jezus maakt mij blij
Ik ben verheugd, want Jezus maakt mij blij

 

Jezus maakt mij blij
Jezus maakt mij blij
Ik ben verheugd, want Jezus maakt mij blij


Ben jij ook echt helemaal vol van Jezus? Misschien moet je er gewoon woorden voor gebruiken die heel plat klinken, maar die het gevoel wel echt overbrengen. Ben jij ook helemaal gek van Jezus? Dat als je over Jezus en Zijn werk nadenkt, dat je denkt: Wow, Jezus, ik wil alleen maar leven voor U, ik wil mij helemaal verwonderen om wat U hebt gedaan. Jezus, U maakt mij blij!

 

En daarom wil ik zo graag naar de kerk. Niet dat de kerk Gods huis is zoals dat voor de tempel gold, maar de kerk wel als plaats waar God met lofliederen en aanbidding geprezen wordt. Daar wil ik naartoe, naar de plaats waar de aanbidding en de lofprijzing zo vol van hemelse heerlijkheid is. En zo met gejubel en gejuich God groot maken.

 

Eigenlijk is het dit verlangen: In Gods nabijheid, in Zijn hof komen om Hem te eren. Het besef dat God Zijn troon zet op onze lofzang en dat we zo dichtbij Hem mogen komen. Wij gaan jubelend en juichend naar de kerk en naar de plaatsen van aanbiding, omdat we zo vol van Jezus zijn en we kunnen niet stoppen om Hem te prijzen en te aanbidden. Hij is alles, meer dan alles, vol van glorie en heerlijkheid! Jezus, ik hou van U en ik ben vol passie voor U.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom