Opwekking 79 - Tot U, o God, hef ik op mijn ziele

 

Tot U, o Heer, hef ik op mijn ziele.
Tot U, o Heer, hef ik op mijn ziele;
o mijn God, ik vertrouw op U,
maak mij niet beschaamd,
laat niet mijn vijand juichen over mij.

 

Tot God hef ik mijn ziel op. Aan God geef ik mijn ziel. In God heb ik mijn vertrouwen gesteld. Tot God hef ik mijn ziel omdat ik op God vertrouw. Achter deze zin aan staat: ‘Laat mij niet beschaamd worden’. Psalm 25 zegt dit ook. Bij Psalm 25 staat er een antwoord achter deze vraag/roep: ‘Ja, allen die U verwachten worden niet beschaamd.’ God zal jou niet beschaamd uit laten komen met jouw vertrouwen op Hem als je het van God verwacht. Romeinen 10:11 zegt zelfs nog: ‘Ieder die in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden’.


God zegt in dit lied als antwoord eigenlijk: ‘Je mag op Mij vertrouwen, Ik zal je niet beschaamd doen uitkomen. Je gelooft in Mij en die zal ik niet beschaamd doen uitkomen.’ De vijanden zullen niet over jou kunnen juichen, ze kunnen niet over jou juichen omdat jij in God gelooft. Ze kunnen niet over jou juichen omdat je beschaamd uit komt, Je mag op God vertrouwen en dat maakt dat ze niet zullen juichen over jou.

 

Tot God hef ik Mijn ziel. Naar God toe mag jij je ziel opheffen. Je mag laten zien en horen aan God wat er leeft in je ziel. Je diepste binnenste mag je naar God opheffen. Daar mag je het vertrouwen in hebben. Je ziel opheffen is je ziel geven, laten zien aan God.

 

Wat leeft er in jou ziel dat je wilt opheffen aan God? Wat wil jij geven aan God?

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom