Opwekking 78 - Halleluja, looft God in Zijn heiligdom

 

Halleluja, looft God in Zijn heiligdom
Looft Hem in Zijn machtig uitspansel
Looft Hem om Zijn machtige daden
Looft Hem naar Zijn geweldige grootheid


 

Alles wat adem heeft, love de Here
Halleluja, halleluja
Alles wat adem heeft, love de Here
Halleluja

 

Looft Hem met bazuingeschal, looft Hem
Looft Hem met de harp en de citer
Looft Hem met de tamboerijn en reidans
Looft Hem met het snarenspel en fluit

 

Alles wat adem heeft, love de Here
Halleluja, halleluja
Alles wat adem heeft, love de Here
Halleluja

 

Looft Hem met de klinkende cimbalen
Looft Hem met de schallende cimbalen

 

Alles wat adem heeft, love de Here
Halleluja, halleluja
Alles wat adem heeft, love de Here
Halleluja

 

Alles wat adem heeft, loof de Heer! Dat is wat dit lied zegt. Dit lied gaat over God loven. God loven om Zijn heiligdom, om Zijn daden, uitspansel, grootheid. Waar loof jij vandaag God voor?

 

Psalm 150 heeft het ook over God loven. God loven met instrumenten. Dat is een manier om God te loven. Psalm 150 en dit lied zegt ook: ‘Alles wat adem heeft, loof de Heer’. Psalm 150 roept vaak op om God te loven. Daar heb je adem voor nodig. Lichamelijke adem, maar ook geestelijke adem. Psalm 150 heeft het ook over alles wat leeft. Alles wat adem heeft, alles wat leeft, loof de Heere! Alles en iedereen moet God eren omdat alle eer God toe komt. 

 

Maar wat als je geestelijk geen adem hebt? Wat als je geestelijke adem even God niet kan loven? Dat het als verstikkend, als benauwd voelt? Het kan zomaar gebeuren dat je geestelijk even geen adem hebt, dat je geestelijk even niet God kan loven. Dat je buiten adem bent, dat je te hard hebt ‘gerend’ en nu buiten adem bent. Je bent te druk geweest, je bent te… Vul zelf maar in. Je adem is ingenomen door drukte, door… vul maar in. Als dat gebeurt dan mag je naar God toe komen en tot rust komen. Even op adem komen. God wil jou vullen met Zijn levensadem zodat je God weer kunt loven. God geeft ook situaties waarin jij op adem mag komen. Denk aan een kerkdienst, aan avonden waarin God centraal staat. Ook daar mag je op adem komen. Ook daar wil God jou vullen met Zijn levensadem. Zodat je mee zingt met ‘Alles wat adem heeft, Loof de Heer’. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom