Opwekking 477 - Jezus, wij vieren dat U overwon

 

Refrein:
Jezus, wij vieren dat U overwon;
Jezus, uw liefde maakt ons blij.
Jezus, U bracht ons leven door uw dood;
Jezus, uw offer maakt ons vrij.


Eens vastgebonden,
geknecht door slavernij,
maar Jezus droeg de zonden,
daardoor maakte Hij ons vrij.
Door zijn verlossing vieren wij nu feest
en om zijn liefde juichen wij.

 

(Refrein)

 

De weg is open om met vrijmoedigheid
binnen te lopen in zijn aanwezigheid.
Daar, in zijn glorie,
verdwijnen angst en nood,
zijn liefde raakt ons wezen aan.

 

(Refrein)

Jezus, wij vieren dat U overwon;

 

(laatste refrein:)
Jezus, wij vieren dat U overwon;
Jezus, uw liefde maakt ons blij.
Jezus, U bracht ons leven door uw dood.
Jezus, uw offer maakt ons ... 
Jezus, uw offer maakt ons vrij.


Wij vieren dat Jezus overwon, wij vieren dat Jezus ons vrij maakt! Dat bieren wij, daar zijn wij blij mee en daar mogen wij blij mee zijn.
Wij staan in de vrijheid waarmee Christus ons heeft vrijgemaakt. We waren vastgebonden door slavernij, door de zonden. Maar door de overwinning van Jezus kunnen wij daar vrij van komen, door de overwinning van Jezus zijn wij daar vrij van. 

Maar God zegt ook in Galaten 5:1 dat wij in de vrijheid vast moeten staan waarmee God ons heeft vrij gemaakt, en we ons niet weer met een juk van slavernij meoten belasten. 

 

God zegt hier dat de vrijheid die we ontvangen hebben van God, dat we daarin moetne blijven staan. Wij zijn vrij van zonden en schuld gemaakt en daarin moeten wij blijven staan. Luister naar wat God tegen je zegt en blijf in de vrijheid staan! God heeft ons bedoelt om vrij te leven van slavernij. En elke keer weer mogen wij dat weer geloven.  

 

De weg naar God toe is open. Je mag met vrijmoedigheid naar Jezus toe gaan. God zegt het ook vaker in de Bijbel; Ik ben de Deur, Ik ben de weg, de waarheid en het leven, In Hem hebben wij de vrijmoedigheid en de toegang met vertrouwen, door het geloof in Hem. Door Hem hebben wij ook de toegang verkregen door het geloof tot deze genade waarin wij staan, en wij roemen in de hoop op de heerlijkheid van God.


We mogen naar God toe gaan, bij God zullen angst en nood verdwijnen en Zijn liefde zal ons aanraken!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom