Opwekking 475 - Majesteit, Koning in heerlijkheid

 

Majesteit, Koning in eeuwigheid,
U die heel de schepping
door uw hand hebt voortgebracht,
Majesteit, Koning in eeuwigheid,
U bent mijn Verlosser,
mijn schuilplaats en mijn kracht.

 

 

Refrein:
Wij verhogen U,
Heer Jezus;
elke knie zal buigen voor uw troon.
Wij verhogen U,
Heer Jezus;
niemand is als U,
nee, niemand is als U. 


Jezus is Majesteit, Hij is Koning. Hij is Koning omdat Hij de hele schepping heeft voortgebracht. De hele schepping is het werk van Koning Jezus. Het Woord, zoals Johannes zegt, heeft de wereld geschapen. En als je dat goed beseft, betekent dat dus ook dat je dan bij Jezus een schuilplaats kunt vinden. Als het hele universum onder Zijn macht ligt, dan is de bescherming en veiligheid ook maar op ene plaats echt veilig: Bij Hem die het hele universum heeft gemaakt.

 

En omdat dit zo is, kiezen we er voor om Jezus te verhogen en Zijn Naam groot te maken. Er is niemand die meer is dan Jezus. Alles overstijgt Hij en daarom is de schuilplaats bij Hem ook de beste. Maar daarom verhogen we Jezus! Uiteindelijk zal straks elke knie buigen voor Jezus, maar wij doen het nu al: Wij buigen en wij knielen voor Jezus. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom