Opwekking 74 - Heer, we zijn hier saamgekomen

 

Heer, we zijn hier saamgekomen
in uw naam en wij aanbidden U.
Heer, we zijn hier saamgekomen
in uw naam en wij aanbidden U als Heer.
Jezus, Jezus onze Heer.

Heer, het gaat op dit moment niet
meer om ons, het gaat alleen om U.
Heer, het gaat op dit moment niet meer om ons.
Het gaat om Jezus, onze Heer,
Jezus, Jezus onze Heer.

 

Heer, wij heffen in aanbidding
reine handen naar U op en eren U.

Heer, wij heffen in aanbidding reine
handen naar U op en heiligen uw naam.
Jezus, Jezus onze Heer.


Aanbidding is aanbidding met God in het centrum. God staat in het middelpunt op dat moment. Als je God aanbidt, dan aanbid je Hem in Jezus Naam. Je aanbidt Hem omdat Hij Heer is. Het moment van aanbidding is een moment voor God alleen. Een moment tussen jou en God. 


Als je God aanbid in Geest en waarheid, dan aanbid je vanuit een rein hart. In Gods Geest en in Gods waarheid ben je vrij en als je daar vanuit bidt, dan bid je met een rein hart. En daarin mag je jouw reine handen opheffen naar God. Je geeft je aanbidding als het ware aan God. Dit kan door je handen op te heffen, maar dat kan ook op een andere manier. 

In je aanbidding gaat het erom dat het om God gaat. Dat je aanbidding echt op God gericht is en voor God is. Jouw aanbidding is voor God. Bedenk vandaag eens hoe jij jouw aanbidding op God kunt richten. 


Je op God richten in aanbidding is misschien makkelijker als je alleen bent. Maar als je met andere mensen bent of in een grote groep bent, dan kan het misschien lastiger voor je zijn om je op God te richten. Leg daarom alles wat jou in de weg staat zodat je je niet volledig op God kunt richten maar in Zijn hand. Geef het maar weg, zodat het een moment is dat het alleen om Jezus gaat en Hij in het middelpunt staat. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom