Opwekking 473 - Zing een heerlijk lied van vreugde

 

Zing een heerlijk lied van vreugde,
spring op en juich want Hij
die verwacht wordt Hij komt;
de Bruidegom.
En dan komt een betere tijd...
En dan wordt een feestmaal bereid...

Dans uit alle macht
en klap in je handen en wees blij,
want de tijd is nabij,
dat Hij ons verschijnt.
En dan nodigt Jezus ons uit...
En dan zijn we rein als zijn bruid...

 

Refrein:
Dansend over de gouden straten,
de stralende bruid en de Mensenzoon.
Alle landen en volkeren zingen
het lied van het Lam op de troon.

 

(vrouwen):
Zing een heerlijk lied van vreugde...

(mannen):
Dans uit alle macht...

 

Refrein: (2x)

 

Zing met heel je hart en jubel het uit.
De hoog verheven Koning
komt voor zijn bruid.
Vertel het overal en kondig het aan;
het grote bruiloftsfeest,
het feest van het Lam.

 

Refrein: (4x)

 

Als je gaat trouwen, dan zie je uit naar je trouwdag. Je ziet uit naar de dag dat je trouwt met jouw man. Je bereid van alles voor, je zorgt dat alles er goed uit ziet en je hebt een jurk uitgezocht dat bij jou past en waar je je in voelt stralen. Jij bent dan voor een dag helemaal het middelpunt. Die dag is voor jou en je man. Als je getrouwd bent, of als je gaat trouwen dan weet je hoe erg je uit ziet naar die dag. Alles is voorbereid en de dag komt er aan. 

 

Zo is het ook met Jezus. Jezus heeft de dag van de bruiloft voorbereid. Jezus heeft er voor gezorgd dat alles in orde is. Hij wacht op de dag dat jij Zijn bruid bent, en dat Hij kan alten zien dat Hij jouw Hemelse bruidegom is. 

En net als dat je ontzettend blij bent als je gaat trouwen en je zingt, en danst en blij bent van te voren, zo mag je ook zijn in deze tijd. Je mag blij zijn omdat Jezus jouw verloofde is. Jezus heeft jou gevraagd om Zijn bruid te zijn, en jij hebt ‘ja’ gezegd. Daar is al feest voor geweest. Er is daarom feest in de Hemel. De grote bruiloft komt er nog aan. Daar mag je naar uitzien en daar mag je zo blij mee zijn. Je mag dansen, zingen, juichen, want er komt een bruiloft aan. En jij mag de bruid zijn. 

 

Het zal een feest zijn. Een feest omdat Er een grote bruilofd in. Een feest van gouden starten en jij mag daarin delen. 
Zie uit naar de bruiloft die gaat komen. Wees blij en verheugd want jouw Hemelse verloofde komt eraan zodat je Zijn bruid voor altijd mag zijn.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom