Opwekking 71 - Jezus leeft in eeuwigheid

 

Refrein:
Jezus leeft in eeuwigheid,
zijn sjaloom wordt werkelijkheid.
Alle dingen maakt Hij nieuw.
Hij is de Heer van mijn leven.


Straks als er een nieuwe dag begint,
en het licht het van het duister wint,
mag ik bij Hem binnengaan,
voor zijn troon gaan staan.
Hef ik daar mijn loflied aan:

 

Refrein:
Jezus leeft in eeuwigheid,
zijn sjaloom wordt werkelijkheid.
Alle dingen maakt Hij nieuw.
Hij is de Heer van mijn leven.

 

Straks wanneer de grote dag begint,
en het licht voor altijd overwint,
zal de hemel opengaan,
komt de Heer er aan.
Heffen wij dit loflied aan:

 

Jezus komt in heerlijkheid,
zijn sjaloom wordt wereldwijd.
Alle dingen maakt Hij nieuw.
Hij is de Heer van ons leven.


De vrede van God zal werkelijkheid worden. Zijn sjaloom zal werkelijkheid worden. Vrede waar wij van hopen, waar wij van dromen zal God werkelijkheid laten worden op de nieuwe dag. Hij zal alle dingen nieuw maken. De onvrede die er is, zal Hij nieuw maken in echte vrede. Daar waar jij onvrede hebt zal er dan vrede zijn. Zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Hij maakt alle dingen nieuw. Hij zal het oude niet oud laten. Hij zal je vernieuwen met Zijn tegenwoordigheid en Zijn liefde. Daar wil Hij nu al mee beginnen. Hij wil jou elke dag weer vernieuwen met Zijn tegenwoordigheid, met Zijn liefde en Zijn sjaloom.

 

Het licht zal het overwinnen van het duister, er zal licht zijn, er zal blijdschap zijn en er zal vrede zijn. De duisternis heeft al verloren, maar dan heeft de duisternis niets, maar dan ook niet meer te zeggen. Het licht zal overwinnen op die dag. En wij zullen zingen: Zijn sjaloom wordt wereldwijd! Hoe mooi zal het zijn als Zijn sjaloom wereldwijd zal worden. Alle mensen zullen Zijn sjaloom zien. Als we nu naar de wereld kijken lijkt dat zo onmogelijk. Er is zoveel oorlog, zoveel onvrede. En Jezus zal het allemaal recht zetten als Hij terug komt! Jezus liefde, vrede en zachtmoedigheid zal overheersen. Het zal zo overheersen dat Zijn sjaloom werkelijkheid zal worden.

 

De duisternis zal er niet tegen kunnen, de duisternis zal dan wijken in Zijn Naam. Jezus verslaat de duisternis met Zijn vrede! 


Als je kijkt naar de wereld, naar plekken waar Zijn sjaloom niet heerst, weet dan dat Zijn vrede zal gaan overheersen met Zijn tegenwoordigheid op de Nieuwe dag! En tot op die dag zal er onvrede zijn, maar God zal ook werken met Zijn vrede en vult ons met Zijn sjaloom, en de sjaloom zal Hij voltooien op de grote dag!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom