Opwekking 470 - Heer, als ik denk aan wat U voor mij deed

 

Heer, als ik denk aan wat U voor mij deed,
dan kan ik U alleen maar danken.
En als ik denk aan de strijd die U streed,
dan kan ik U alleen maar danken.


Angst en verdriet in Gethsémané;
door uw eigen vrienden verlaten
en verraden door een kus,
geschopt en geslagen,
omdat U zoveel van mij hield.

 

Heer, als ik denk aan wat U voor mij deed,
dan kan ik U alleen maar danken.
En als ik denk aan de pijn die U leed,
dan kan ik U alleen maar danken.

 

Doornen op uw hoofd,
een speer in uw zij,
spijkers door uw handen en voeten;
van het leven beroofd,
om te sterven voor mij,
omdat U zoveel van mij hield.

 

Heer, als ik denk aan wat U voor mij deed,
dan kan ik U alleen maar danken.
En als ik denk aan de strijd die U streed,
dan kan ik U alleen maar danken.


Wat gebeurd er met jou als je het lijden van Jezus op je in laat werken? Wat komt er dan in jou op? 
Het begin van de strijd die Jezus moet strijden hier op aarde begint al bij Zijn geboorte. Het begint al dat Hij moet vluchten voor de koning die toen heerste. Daar begon het al. Maar daar stopte Jezus niet. Jezus gaf niet op, Jezus ging de ergste strijd aan. De strijd van leven en dood. Jezus streed voor jou. De reden? De reden dat Hij aan het kruis aan jou dacht, de reden dat Hij streed voor jou is omdat Hij van jou houdt. Dat is de reden.

Misschien heb je dit al vaker gehoord, Grote kans dat je dit al vaker hebt gehoord dat Hij gestreden heeft omdat Hij van jou houdt.

 

Maar in het lijden, in de doornen op Zijn hoofd, in de spijkers in Zijn handen en voeten, in de pijn die Jezus leed, in al die pijn, daarin zit ook jouw pijn. De pijn van het heden. De pijn van het verleden, strijd die je moet strijden hier op aarde. In Zijn verzoekingen, in Zijn pijn zit jouw leven. Jezus heeft niet zomaar gestreden, Hij heeft gestreden voor jouw leven zodat jij nu vrij kunt zijn.

 

En toen Jezus stierf, toen leek het alsof Hij verloren had, maar niet is minder waar, Jezus had niet verloren! Jezus overwon! Hij stond op. Trek dat eens even door naar je eigen leven. Al lijkt het alsof je verloren hebt, al lijkt het alsof je niet sterk genoeg bent, jij hebt Jezus autoriteit gekregen en daar kun je mee op staan. En in Jezus overwinning mag jij ook overwinnen, en heb jij al overwonnen.

 

De strijd die Jezus heeft geleden was een intense strijd, maar een wonderlijke strijd. Het is uiteindelijk een feestelijke strijd omdat Hij overwon.


Het is een strijd waar wij intens dankbaar voor mogen zijn. We mogen Hem danken voor het wonder dat Hij gaf. We mogen in de strijd van ons leven, dankbaar en blij zijn omdat we mogen weten dat we al overwonnen hebben. Jezus heeft al overwonnen en daarin mogen wij delen. Wees niet getreurd, wees dankbaar en blij want jij staat in de overwinning. 


We kunnen God alleen maar danken voor wat Hij deed. Een dankbaarheid die groot is!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom