Opwekking 68 - Zing halleluja voor de Heer

 

Zing halleluja voor de Heer.
Zing halleluja.
Zing halleluja voor de Heer.
Jezus is Koning en Heer.
Heilig, heilig is de Heer
.


Zing Halleluja voor de Heer. Prijs de Heer! Prijs God voor datgene waar jij Hem voor wilt prijzen. Waarvoor wil jij Hem prijzen? Denk daar vandaag eens over na. Wat is iets waarvoor je Hem wilt prijzen? Waarvoor is Hij jouw lofzang waard. 

Naast dat jij iets hebt waarvoor je God wilt prijzen, moet je God ook prijzen omdat Hij Koning en Heer is. Voor een aardse Koning hebben wij ook respect, tijdens Koningsdag vieren we feest en als we hem zien dan zijn we opgetogen.

 

Jezus is ook Koning. Koning van deze wereld, Koning van je hart en daarom moet je Hem ook daarvoor prijzen. Hij heeft jouw leven in Zijn handen, Hij heeft de touwtjes van je leven in Zijn handen. Hij regeert en daarvoor mag je Hem prijzen.

 

Naast dat Hij Koning en Heer is, is God ook Heilig. Heilig omdat Hij God is. God is heilig omdat Hij regeert, Hij heeft de macht. God is een Heilig God die wij moeten dienen. Geen andere God, geen afgod en geen Koning is zo Heilig als onze God. En daarvoor moet je Hem dienen en prijzen. Hij is je lofzang waard!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom