Opwekking 67 - Het is goed, ja 't is goed

 

Het is goed, ja 't is goed
Om de Heer te loven
Het is goed, ja 't is goed
Zijn naam psalmen te zingen
Het is goed, ja 't is goed
Om de Heer te loven
Zijn naam psalmen te zingen, d'Allerhoogste


Het is goed. Ja, wat is er eigenlijk goed? Wij kunnen van alles bedenken wat goed is en wij vinden ook wel van alles goed. Maar wat is nu echt goed? Goed is als we doen wat God wil dat we doen. Als we dat doen is het goed. Maar ik geloof dat goed doen nog iets meer is. Goed doen in wat God vraagt is pas het tweede niveau. Het eerste niveau van goed doen is God loven. Bovenalles uit is het loven van God het belangrijkste dat goed is.

 

Aanbidding en God loven maakt dat ons hart verandert, maar bovenal dat God de eer en glorie krijgt die Hij verdient. En daarom is het goed om God te loven. Te loven met psalmen, dat zijn voluit Bijbelse teksten. Uiteindelijk staan de psalmen zelfs nog dichterbij de Bijbel dan de Opwekkingsliederen. De psalmen zijn niet ouderwets, maar de teksten zijn heel Bijbels. En met Bijbelwoorden God loven, dan zit je altijd op de goede toonhoogte.

 

God is de Allerhoogste en daarom is het eerste dat we goed kunnen doen, Hem eren en loven met onze aanbidding. En gegarandeert gebeurt er dan ook iets in je hart. God aanbidden met je hart dat er soms nog niet in meekomt, zet toch je hart in beweging en dan zal God Zijn troon op jouw lofzang zetten.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom