Opwekking 466 - Wandel in het licht

 

Wandel in het licht,
Wandel in het licht van God.

 

Groter is Hij die in mij is
dan die in de wereld is.

Zing ik: halleluja,
halleluja, halleluja, halleluja.

 

Wandel in het licht,
wandel in het licht van God.

 

Groter is Hij die in jou is
dan die in de wereld is.

 

Zing ik: halleluja,
halleluja, halleluja, halleluja.


Wandel jij in het licht met God? Wandel je samen met God in het licht? Als je in het licht van God en samen met God wandelt dan zie je waar je heen loopt. Je hebt licht om je heen. Je bent een lichtje in deze wereld. Zichtbaar samen met God. 


Als je in het licht wandelt, dan betekent dat, dat je zichtbaar bent voor anderen. Je valt op. Mensen zien wat je doet, ze zien hoe jij wandelt samen met God. Je staat in het licht, in de spotlight omdat je samen met God wandel. 
Wat voor een weg heb jij al gelopen samen met God? Liep je met Hem mee in het licht, of dwaalde je wel eens af? Wat was er te zien in het licht op het moment dat je afdwaalde? Deed je Gods wil, of jouw eigen wil?


Wat voor moois hebben anderen al kunnen zien terwijl je wandelde in het licht? Als je wilt dat mensen zien dat je gelooft, wandel dan in het licht met God!

 

In het licht dat je samen met God bewandelt is Hij groter. God is groter in jou! God is groter dan wat de wereld te bieden heeft. Maar God is dan ook groter dan satan, de grote tegenstander en vijand die in de wereld is. In het licht is Hij groter dan jij bent. En nu is Hij groter en zal Hij zich groter maken. Als jij afdwaalt in het licht dan is Hij groter en zal dat te zien zijn. Hij overschaduwd je met Zijn grootheid. Maar Hij overschaduwt je ook met Zijn macht en overwinningskracht. Satan zal dan als overste van de wereld nooit groter zijn, maar je zult dan altijd ervaren dat satan kleiner is.

 

En ook als je het licht volgt van God dan wordt gezien wat een grote God wij hebben. Wandel vanaf vandaag in het licht met God, en blijf daarin wandelen. Ook als je er al in wandelde!

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom