Opwekking 462 - Aan Uw voeten, Heer

 

Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats
Daarom kniel ik neer bij U
Om bij U te zijn is de grootste eer,
Daarom buig ik mij voor U.

 
Ja ik verkies nu om bij U te zijn,
en om naar U te luisteren.
In plaats van altijd maar weer bezig te zijn,
kom ik nu tot U, o Heer.
 
Aan uw voeten Heer...
 
Mijn hart verlangt ernaar om samen te zijn,
hier in een plaats van aanbidding,
in Geest en waarheid samen één te zijn,
in aanbidding voor U.
 
Aan uw voeten Heer...
 
Zoals een vader die zijn kind omarmt,
ja zo omarmt U ook mij.
U bent een Vader die vertroost en beschermt.
En ik kom tot rust bij U.
En ik kom tot rust bij U.
En ik kom tot rust bij U.

 
De hoogste plaats waar je kunt zijn is bij Jezus. Aan de voeten van Jezus. Als je voor de voeten van Jezus knielt dan ben je dichtbij Hem, dan ben kniel je echt voor Hem neer. Als je omhoog kijkt, dan zie je Zijn gezicht. Is dat niet de beste plek waar je zijn kunt? Daar bij Jezus?
Daar bij Jezus voeten kun je tot rust komen. Dan mag je uitrusten, je mag komen zoals je bent, je mag alles aan Hem geven. De plek bij Jezus is de plek waar je rust vindt. Het is een plek waar je kunt luisteren naar de stem van Jezus.
Als je naar Jezus komt en naar Hem luistert zal je rust vinden. We zijn zo druk dat we soms vergeten te knielen aan de voeten van Jezus. Stop vandaag even een moment met al je bezigheden en kniel aan de voeten van Jezus. Luister naar wat Jezus te zeggen heeft.
 
Hoeveel verlangen heb jij om samen met andere gelovigen samen één te zijn? Om samen met andere gelovigen samen in aanbidding te zijn aan de voeten van Jezus? We zijn verbonden met elkaar in Geest en in de Waarheid. En in dan mogen we in eenheid vol aanbidding voor Hem staan. Voor de voeten van Jezus. Dichtbij Jezus mogen wij staan in aanbidding voor Hem.
 
En als je aan Zijn voeten knielt, als je aan Zijn voeten in aanbidding bent dan zal Hij je omarmen als Zijn kind. Dan zal Hij je omarmen zoals een vader zijn kind omarmt.
Als je aan de voeten van Jezus tot rust komt, als je daar knielt, wil de Vader je als een vader omarmen. Dichtbij Zijn hart neemt Hij je dan, als jij aan Zijn voeten knielt. Het begint met het knielen aan de voeten van Jezus, daarna neemt Hij je in Zijn armen aan Zijn hart. Kom tot rust bij Jezus, kom tot rust bij de Vader. Hij neemt je dichtbij, in Zijn armen, op schoot als jij knielt aan Zijn voeten.  

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom