Opwekking 61 - Prijst met ons de Heer

 

Prijst met ons de Heer
Prijst de Heer
Heft uw stemmen naar de Hemel
En prijst de Heer


En wat ga je dan zeggen over dit lied. God prijzen, dat hebben we al weer regelmatig als oproep meegekregen. En nu dan nog een keer? Misschien mag ik je uitdagen. Uitdagen op twee manieren. Als jij op dit moment God gaat prijzen, waarvoor ga jij Hem dan prijzen? Maak dat eens even heel concreet? En doe dan ook de andere kant er even bij, welke dingen zijn er nu in je leven waar je God echt niet voor kan prijzen. En wil je over die dingen eens nadenken wat er in die situaties, of in die omstandigheden is waar je God toch nog voor kunt prijzen. Ik geloof dat we in elke situatie God kunnen prijzen. God prijzen hangt namelijk niet af van de omstandigeheden, van jouw gevoel of van wat jij op dit moment ervaart, maar God prijzen is een keus die jij kunt maken om in elke situatie God te aanbidden.

 

De andere kant wil ik je ook als uitdaging voorleggen. Als je dit lied zingt, dan begin je te zingen over het prijzen van de Heer met ons. Laten we er van uitgaan dat 'ons' betrekking heeft op andere gelovigen. Maar dat betekent dat 'met ons' betekent dat je dit doet met anderen die niet bij 'ons' horen. Dus eigenlijk zijn dat degenen die God niet kennen. Ga de komende tijd eens serieus nadenken om God te prijzen met anderen, misschien zelfs wel met mensen die niet geloven. En stel dan die mensen gewoon de vraag eens: "Als God nu wel bestaat, waar zou jij Hem dan voor willen prijzen?" En vraag dan gewoon eens of jij, samen met die ander, God op dat moment mag prijzen. Of je dat nu doet door een gebed of door een lied, dat maakt niet uit. Maar God in het prijzen van de Heer, eens anderen meenemen, die dit helemaal nog niet kennen, zodat ze beginnen uit te spreken hoe groot onze God is. Dan heffen we met elkaar onze stemmen naar de hemel en daarmee ook naar de hemelse gewesten waar deze lofzangen of lofwoorden gehoord worden en waar engelen zullen juichen en demonen zullen knarsetanden.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom