“U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag. Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis.” (1 Thessalonicenzen 5:5)

Kinderen van het licht en niet van de duisternis. Dat klinkt als een opdracht zoals we die ook kennen van Jezus. Zoals we zout zijn, zijn we ook licht. Op die manier zou je kunnen zeggen dat je een kind van het licht bent en dat je het licht in jou in deze duistere wereld moet laten schijnen. Maar een kind van het licht is geen licht. Paulus zegt niet dat je licht bent, maar dat je een kind van het licht bent. En dat is net wat anders.

Je bent een kind van het licht laat zien dat je Vader de Vader van de lichten is. Je bent een kind van Hem Die het licht van de wereld is. En tegelijk betekent dat iets voor ons dagelijks leven.

Paulus heeft net uitgebreid de gemeente in Thessalonica getroost en bemoedigd. En dat was nodig, want ze dachten er degenen die al ontslapen waren nooit meer in de hemel konden komen en ze dachten ook dat werken geen zin meer had, want Jezus zou toch spoedig terugkomen. Tegen de achtergrond van deze gedachten zegt Paulus de waarheid dat je in Christus een kind van het licht bent.

Wij weten niet wanneer Jezus zal terugkomen. Hij zal komen als een dief in de nacht. Plotseling en op het moment dat niemand Hem verwacht. Nou ja, dat dacht ik altijd. Ik dacht altijd dat Jezus totaal onverwacht zou komen. Maar Paulus laat hier even iets anders zien. Paulus zegt hier dat Jezus wel komt als een dief in de nacht, maar dit geldt voor de kinderen van de duisternis. Degenen die niet in Jezus geloven zijn de kinderen van de duisternis. Voor hen zal Jezus plotseling komen. En ze zullen schrikken en roepen dat de bergen op hen moeten vallen.

Maar wij zijn kinderen van het licht. Het wordt in ons leven nooit meer duisternis. Wij leven niet meer in het donker, maar in Christus leef jij altijd in het licht. Je bent een kind van het licht. Jij leeft niet in de nacht van het slapen en verslapen, maar jij bent een kind die overdag leeft.

Natuurlijk is dat niet letterlijk zo en wij slapen ’s nachts ook gewoon. Maar Paulus bedoelt dit geestelijk. Wij die van de dag zijn, leven dagelijks in de verwachting dat Jezus zal komen. Wij dwalen niet door slaperigheid, wij leven niet meer in het donker, maar wij leven altijd in het licht. We leven in het licht van Gods tegenwoordigheid en in het licht van de Geest van God die in ons woont.

Laten we eens beseffen dat we een kind van het licht zijn en werkelijk beseffen dat wij in het licht wandelen. En blijf ook in Jezus wandelen, zodat de duisternis je ook niet overvalt. Dan kunnen we altijd Jezus komst verwachten en zal er geen duisternis zijn die ons bevangt. De duisternis is zijn recht op ons leven helemaal kwijt, wij behoren het licht toe. Satan kan geen ruimte krijgen zolang wij ook werkelijk in licht wandelen. Het licht is de atmosfeer waarin wij thuis horen. Wij die van de dag zijn hebben geloof, hoop en liefde bij ons, omdat we kinderen van het licht zijn.

Gebed: Jezus, U hebt mij overgezet van de duisternis in het licht en ik wil altijd in Uw licht wandelen. U bent het Licht, waardoor ik het licht zie en altijd in het licht zal zijn.

 

 

 

 

Mailabonnement

Meld je aan voor het gratis mailabonnament 'Tijd met God', zodat je elke nieuwe overdenking, aangevuld met andere bezinnende onderwerpen direct in je mailbox krijgt.

Klik hier om je aan te melden

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Geloofsopbouw

Bij geloofsopbouw gaat het erom dat je groeit in discipelschap. We geven je handvaten om je geloof echt te leven en we proberen je op allerlei manieren te prikkelen om na te denken over allerlei zaken.

Trainingen

Naast onderwijs via internet geven we ook trainingen op locatie om je als discipel van Jezus toe te rusten. Dit kunnen (s)preekbeurten, korte trainingen of langere trainingen zijn voor verschillende doelgroepen.

Recentste 'Tijd met God'

Wij verwachten de Heer - Spotters het zwijgen opgelegd

"Want willens en wetens is het hun onbekend dat door het Woord van God de hemelen er reeds lang geweest zijn, evenals de aarde, die uit water oprijst en in water vaststaat. Daardoor is de wereld die er toen was, vergaan, overspoeld door het water." (2 Petrus 3:5 en 6)

Spotters met de wederkomst zijn lastig. En of dat nu keiharde spot is met God en met Jezus, waardoor er geen wederkomst mogelijk zou zijn omdat Zij niet bestaan of dat het spot is van mensen die ergens wel geloven maar de spot drijven met het oordeel wat bij die wederkomst hoort en vooral willen horen dat God liefde is, het maakt niet zo heel veel uit. Het is in ieder geval duidelijk dat degenen die spotten met God en de wederkomst, dat zij een paar fundamentele dingen over het hoofd zien. Die fundamentele dingen lijken door Petrus wel iets cryptisch beschreven, maar het begint met die woorden 'willen en wetens' Ontkennen van wat hij hierna noemt, doem mensen dus niet per ongeluk of omdat ze het niet geloven, maar bewust, willens en wetens.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2018 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu