Opwekking 57 - Prijst de Naam van Jezus

 

Prijst de naam van Jezus.
Hij's mijn Rots,
Hij's mijn Vaste Burcht,
Hij's mijn Bevrijder,
op wie ik vertrouw.
Prijst de naam van Jezus.


Waarvoor wil jij Jezus prijzen voor wat Hij voor jou gedaan heeft en voor wie Hij is voor jou?
Jezus is als een Rots voor ons. Hij is een sterke Rots. Jezus staat vast. Hij is groot en valt niet om. Hij is stabiel. Hij is de Rots waar we op mogen bouwen.  Als we op de Rots Jezus bouwen dan weten we zeker dat we blijven staan. Dan kunnen we aangevallen worden door omstandigheden, door duisternis, dan kan het zijn dat je misschien staat te schudden. Maar doordat jij op de Rots hebt gebouwd kun je niet op vallen en blijf je staan. Je kunt er niet vanaf vallen en in het diepe komen. Jij staat vast op de Rots van God. 

 

Hij is je vaste burcht. Jezus is jouw burcht en jij bent daarin veilig. God heeft muren om je heen gezet zodat je beschermd bent. Jij hebt een schuilplaats gekregen van God. En elke keer mag je weer in de schuilplaats van God komen zodat je beschermd bent bij God. Maar de burcht van Jezus is ook de bescherming tegen de toorn van God over de zonde. In Christus ben je volkomen aanvaard door God. In Christus zijn is leven in een veilige burcht.

 

Jezus is ook jouw Bevrijder. Door de overwinning aan het kruis is Jezus jouw Bevrijder. Jezus heeft alles overwonnen waar jij aan gebonden kunt zijn of waar jij aan vast zit wat je niet wilt. Hij heeft het overwonnen. En jij mag in die overwinning gaan staan. Jezus strijd voor jou, zodat Hij jouw bevrijder kan zijn en is!

 

En hierop mag je vertrouwen. Je mag vertrouwen dat je veilig bent, dat je sterk genoeg staat. Prijs de Naam van Jezus hierom! 

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom