Opwekking 57 - Prijst de Naam van Jezus

 

Prijst de naam van Jezus.
Hij's mijn Rots,
Hij's mijn Vaste Burcht,
Hij's mijn Bevrijder,
op wie ik vertrouw.
Prijst de naam van Jezus.


Waarvoor wil jij Jezus prijzen voor wat Hij voor jou gedaan heeft en voor wie Hij is voor jou?
Jezus is als een Rots voor ons. Hij is een sterke Rots. Jezus staat vast. Hij is groot en valt niet om. Hij is stabiel. Hij is de Rots waar we op mogen bouwen.  Als we op de Rots Jezus bouwen dan weten we zeker dat we blijven staan. Dan kunnen we aangevallen worden door omstandigheden, door duisternis, dan kan het zijn dat je misschien staat te schudden. Maar doordat jij op de Rots hebt gebouwd kun je niet op vallen en blijf je staan. Je kunt er niet vanaf vallen en in het diepe komen. Jij staat vast op de Rots van God. 

 

Hij is je vaste burcht. Jezus is jouw burcht en jij bent daarin veilig. God heeft muren om je heen gezet zodat je beschermd bent. Jij hebt een schuilplaats gekregen van God. En elke keer mag je weer in de schuilplaats van God komen zodat je beschermd bent bij God. Maar de burcht van Jezus is ook de bescherming tegen de toorn van God over de zonde. In Christus ben je volkomen aanvaard door God. In Christus zijn is leven in een veilige burcht.

 

Jezus is ook jouw Bevrijder. Door de overwinning aan het kruis is Jezus jouw Bevrijder. Jezus heeft alles overwonnen waar jij aan gebonden kunt zijn of waar jij aan vast zit wat je niet wilt. Hij heeft het overwonnen. En jij mag in die overwinning gaan staan. Jezus strijd voor jou, zodat Hij jouw bevrijder kan zijn en is!

 

En hierop mag je vertrouwen. Je mag vertrouwen dat je veilig bent, dat je sterk genoeg staat. Prijs de Naam van Jezus hierom! 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom