Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden. (2 Korinthe 5:17)
 
Het zijn nogal stevige woorden die Paulus hier schrijft in de brief aan Korinthe. Als je in Christus bent, als je door het geloof dezelfde identiteit als Jezus hebt ontvangen, dan ben je een nieuwe schepping. Ik weet niet wat jij daar van voelt, maar bij mij valt het vaak behoorlijk tegen. Een nieuwe schepping zijn, terwijl je juist zo vaak alle gebrokenheid ervaart. En een nieuwe schepping daar hoort dan toch zeker bij dat de zonden voorbij zijn. Conclusie: ik zondig nog steeds en dus ben ik geen nieuwe schepping.
 
Ja, dat zou een snelle conclusie kunnen zijn, maar Paulus schrijft hier toch echt iets anders. Als je in Christus bent, dan ben je een nieuwe schepping. Dan is het oude voorbij gegaan en alles is nieuw geworden. En nee, dat is niet iets wat je zo voelt, maar het gaat er om dat je deze waarheden van God gaat geloven en dat je daaruit ook gaat leven. Ik ben een nieuwe schepping. God heeft mij opnieuw gemaakt en zo kijkt Hij naar mij.
 
Toch laat Paulus de woorden niet zomaar uit de lucht vallen. Hij zegt er nog wel iets bij: Als Eén voor alleen is gestorven, dan zijn zij alle gestorven. Dat is het geheim achter deze woorden. Als Jezus voor jou is gestorven, ben jij ook gestorven. Dan is het oude voorbij gegaan. Ik begreep nooit goed dat Johannes in zijn brieven durfde te schrijven dat degene die uit God geboren is niet meer zondigt. Want dan ben ik niet uit God geboren, want ik zondig nog. Toch is dat dus niet waar. Doordat Christus voor mij is gestorven, ben ik voor God ook gestorven, maar met dat Hij is opgestaan, ben ook ik opgestaan in een nieuw leven. En daarmee ben ik een nieuwe schepping.
 
En ja, mijn oude lichaam wordt nog steeds geconfronteerd met de zonden en daardoor gaat het nog steeds vaak mis, maar mijn nieuwe mens die zondigt niet meer. Dat is die mens die dezelfde identiteit heeft als Jezus. En zoals Jezus is, ben ik. Ik ben dus niet meer die oude zondige mens, maar ik ben een nieuwe schepping en in die nieuwe schepping die ik ben, leeft Gods Geest. Lees dit bovenstaande voor jezelf echt in de ik-vorm. Want deze waarheid spreekt Paulus hier, namens God over je uit.
 
En doordat jij een nieuwe schepping bent, heb jij de keus om als een nieuwe schepping te leven. Want de macht van de zonde is er niet meer, want je bent rechtensvrij van de zonde. De zonde kan geen aanspraak meer op je maken. Kies er daarom voor om echt uit je nieuwe schepping te leven. Geef Gods Geest echt de ruimte in je leven, zodat je oude lichaam steeds minder te zeggen heeft en Gods Geest in jou je steeds meer leert leven als een nieuwe schepping. En ga Gods waarheid echt uitspreken over je leven.
 
Gebed: Ik ben een nieuwe schepping, omdat U mij opnieuw hebt geschapen. Ik moet U eerlijk zeggen dat ik vaak helemaal niet leef als een nieuwe schepping, maar ik wil vanaf nu leven als een nieuwe schepping en leven in mijn bestemming die U voor mij hebt uitgedacht.

 

 

 

 

Mailabonnement

Meld je aan voor het gratis mailabonnament 'Tijd met God', zodat je elke nieuwe overdenking, aangevuld met andere bezinnende onderwerpen direct in je mailbox krijgt.

Klik hier om je aan te melden

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Geloofsopbouw

Bij geloofsopbouw gaat het erom dat je groeit in discipelschap. We geven je handvaten om je geloof echt te leven en we proberen je op allerlei manieren te prikkelen om na te denken over allerlei zaken.

Trainingen

Naast onderwijs via internet geven we ook trainingen op locatie om je als discipel van Jezus toe te rusten. Dit kunnen (s)preekbeurten, korte trainingen of langere trainingen zijn voor verschillende doelgroepen.

Recentste 'Tijd met God'

Wij verwachten de Heer - Spotters het zwijgen opgelegd

"Want willens en wetens is het hun onbekend dat door het Woord van God de hemelen er reeds lang geweest zijn, evenals de aarde, die uit water oprijst en in water vaststaat. Daardoor is de wereld die er toen was, vergaan, overspoeld door het water." (2 Petrus 3:5 en 6)

Spotters met de wederkomst zijn lastig. En of dat nu keiharde spot is met God en met Jezus, waardoor er geen wederkomst mogelijk zou zijn omdat Zij niet bestaan of dat het spot is van mensen die ergens wel geloven maar de spot drijven met het oordeel wat bij die wederkomst hoort en vooral willen horen dat God liefde is, het maakt niet zo heel veel uit. Het is in ieder geval duidelijk dat degenen die spotten met God en de wederkomst, dat zij een paar fundamentele dingen over het hoofd zien. Die fundamentele dingen lijken door Petrus wel iets cryptisch beschreven, maar het begint met die woorden 'willen en wetens' Ontkennen van wat hij hierna noemt, doem mensen dus niet per ongeluk of omdat ze het niet geloven, maar bewust, willens en wetens.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2018 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu