Opwekking 453 - Jezus, Jezus, heilige gezalfde Heer

 

Jezus, Jezus,
heilige gezalfde Heer - Jezus
Jezus, Jezus,
opgestaan, verhoogd als Heer - Jezus.

 

Uw naam is als honing op mijn tong,
uw Geest is als water voor mijn ziel,
uw woord is een licht op heel mijn pad.
Jezus, ik houd van U,
ik houd van U.


Hoe is Jezus voor jou? Hoe is het geloof voor jou? Daar gaat het in dit lied over. 
Jezus is de gezalfde en opgestane Heer. Hij is verhoogd als Heer Jezus. Maar er is nog meer. Kijk maar naar het tweede couplet. Daar staat: Uw naam is als honing op mijn tong. Kijk.. als jij honing niet lekker vind, dan is dit misschien geen fijne vergelijking voor jou. Maar vul dan maar in wat wel bij jou past. Ik houd het nu even bij honing omdat dit in het lied staat.

 

Het betekent dat de naam van God is als iets zoets voor jou. Als iets fijns. Het is iets waar je blij van wordt.
Gods Geest is als water voor je ziel. Dat betekent dat Gods Geest is als iets wat je nodig hebt om te kunnen leven. Zonder water of vocht dan droog je uit. Zo is dat ook met de Heilige Geest. Je hebt Gods Geest nodig om je ziel niet uit te laten drogen. Je hebt het water van de Geest nodig om te blijven overstromen van God en van Zijn heerlijkheid. 

Gods woord is als een licht op je pad. Dat houdt in dat het je de weg wijst. Dat als het donker is dat je daardoor licht hebt waardoor je het pas kunt zien. Het is de leidraad van je leven. Zonder licht kom je nergens. Dan zie je niks. Daarom heb je het woord van God. Zodat je kunt blijven zien. Voed je daarom ook met het woord van God zodat je het pas blijft zien en je kunt blijven luisteren naar God.

Zorg er voor dat je genoeg honing binnen krijgt, en dat je ziel overstroomd met het water van Gods Geest zodat je ziel niet uitdroogt. En laat Gods woord je licht zijn op je pad waarop je mag lopen.  

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom