Opwekking 453 - Jezus, Jezus, heilige gezalfde Heer

 

Jezus, Jezus,
heilige gezalfde Heer - Jezus
Jezus, Jezus,
opgestaan, verhoogd als Heer - Jezus.

 

Uw naam is als honing op mijn tong,
uw Geest is als water voor mijn ziel,
uw woord is een licht op heel mijn pad.
Jezus, ik houd van U,
ik houd van U.


Hoe is Jezus voor jou? Hoe is het geloof voor jou? Daar gaat het in dit lied over. 
Jezus is de gezalfde en opgestane Heer. Hij is verhoogd als Heer Jezus. Maar er is nog meer. Kijk maar naar het tweede couplet. Daar staat: Uw naam is als honing op mijn tong. Kijk.. als jij honing niet lekker vind, dan is dit misschien geen fijne vergelijking voor jou. Maar vul dan maar in wat wel bij jou past. Ik houd het nu even bij honing omdat dit in het lied staat.

 

Het betekent dat de naam van God is als iets zoets voor jou. Als iets fijns. Het is iets waar je blij van wordt.
Gods Geest is als water voor je ziel. Dat betekent dat Gods Geest is als iets wat je nodig hebt om te kunnen leven. Zonder water of vocht dan droog je uit. Zo is dat ook met de Heilige Geest. Je hebt Gods Geest nodig om je ziel niet uit te laten drogen. Je hebt het water van de Geest nodig om te blijven overstromen van God en van Zijn heerlijkheid. 

Gods woord is als een licht op je pad. Dat houdt in dat het je de weg wijst. Dat als het donker is dat je daardoor licht hebt waardoor je het pas kunt zien. Het is de leidraad van je leven. Zonder licht kom je nergens. Dan zie je niks. Daarom heb je het woord van God. Zodat je kunt blijven zien. Voed je daarom ook met het woord van God zodat je het pas blijft zien en je kunt blijven luisteren naar God.

Zorg er voor dat je genoeg honing binnen krijgt, en dat je ziel overstroomd met het water van Gods Geest zodat je ziel niet uitdroogt. En laat Gods woord je licht zijn op je pad waarop je mag lopen.  

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom