Opwekking 451 - Ik hef mijn ogen

 

Ik hef mijn ogen
op naar de bergen,
waar komt mijn hulp vandaan?
U bent mijn hulp, Heer,
door wie de hemel
en aarde zijn ontstaan.


Ik heb U nodig, God,
want U bent al mijn hoop,
U bent mijn kracht, mijn Heer.
Dus ik vertrouw op U,
dat U mij redden zult,
geef mij Uw leven weer.


Wanneer jij hulp nodig hebt, mag jij je ogen naar God op heffen. Je mag dan je vertrouwen op God zetten. God, die zo groot is, die zo machtig is, die zelfs de hemel en de aarde gemaakt heeft. Op Hem mag je je richten. Hij wil jou te hulp komen. Jouw hulp komt van God. Hoe zie jij Gods hulp?

Ik denk dat je Gods hulp op verschillende manieren kan zien. Bedenk vandaag eens hoe God jou alle keren te hulp is gekomen. God is een God van veel manieren. Denk aan een Bijbeltekst, een lied, misschien rechtstreeks een stem. 
Ook als je nu hulp nodig hebt dan mag je erop vertrouwen dat God je hulp geven zal. God zal het doen op een bijzondere manier. 

Psalm 121 gaat over dit lied. In psalm 121 staat dat God je zo te hulp komt dat Hij je voet niet zal laten wankelen, en dat God niet zal sluimeren of slapen. 
God is dus een God die jou niet los laat. Hij zal jou niet laten vallen. God blijft jou vast houden, ook als jij misschien al bijna los gelaten hebt of als je geen vertrouwen meer hebt. Zelfs als je in je eigen ogen gevallen bent, dan mag je weten dat God je vast heeft . 

En zoals in psalm  staat dat God je zal bewaren voor het kwaad, daarmee mag je vertrouwen dat God altijd voor  je is achter je is, naast je is, en in je is. Niets zal jou kunnen raken omdat jij Gods geliefde kind bent. 

Spreek vandaag maar uit waarin jij Gods hulp nodig hebt, en ga maar zien hoe God jou te hulp zal komen. Hij heeft je vast en Hij is jouw schaduw aan je rechterhand. Je bent veilig en behoed bij God! 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom