Opwekking 51 - Dit is mijn gebod, dat gij elkander liefhebt

 

Dit is mijn gebod, dat gij elkander
liefhebt en uw blijdschap wordt vervuld.
Dit is mijn gebod,
dat gij elkander liefhebt
en uw blijdschap wordt vervuld.
Dit is mijn gebod, dat gij elkander
liefhebt en uw blijdschap wordt vervuld.


In Johannes 15 staat dit lied eigenlijk helemaal beschreven. God vindt het het liefhebben van elkaar zo belangrijk dat er een stuk (meerdere stukken in de Bijbel) over in de Bijbel staat. 
Heb elkaar lief en je blijdschap wordt vervuld zegt dit lied. 

 

Het gebod dat Jezus in Johannes 15 geeft is dat we elkaar lief moeten hebben zoals de Vader ons lief heeft. Dat is een grote onvoorwaardelijke liefde. Het is de liefde dat Hij Zijn Zoon heeft gestuurd voor ons. Zo lief heeft God de Vader jou dus. Maar God de Vader heeft de ander net zo lief als jou en ook als Zijn Zoon. En de liefde die God de Vader van jou geeft, die grote liefde, zulke liefde mag je tonen voor de ander. Dat betekent niet dat je je zoon moet geven. Maar dat betekent dat je de liefde van God de Vader gaat zien, de liefde dat Hij onwijs veel van je houdt zonder veroordeling. En die liefde van God mag je laten zien aan elkaar. Je mag Gods liefde ontvangen, beleven en uitdelen.

 

Ik denk dat het belangrijk is om elkaar lief te hebben zoals God de Vader ons lief heeft. De liefde van God de Vader is volmaakt. Het is een volmaakte liefde wat niet beter kan of meer kan door iemand anders.


Daarnaast moeten wij in Zijn liefde blijven om deze liefde aan elkaar te kunnen tonen. Als je niet in de liefde van Jezus blijft, kun je niet die liefde aan elkaar tonen. Hoe blijf je dan in deze liefde? Dat doe je door de geboden van God na te leven. Door te doen wat God van je vraagt. 
Als je in Zijn liefde blijft en elkaar lief hebt zoals de Vader ons lief heeft, dan zal de blijdschap van God in je blijven staat er in Johannes 15. En die blijdschap zal dan volkomen worden. 

Als je elkaar dus lief hebt doordat je in de liefde van Jezus blijft, dan zal God je blijdschap steeds weer vervullen. Dat is wat God tegen ons zegt in Johannes 15. 

Laat vandaag de liefde van Jezus aan elkaar zien, en heb elkaar lief zoals God de Vader jou lief heeft! Het zal je blijdschap steeds vervullen. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom