Opwekking 50 - 'k Wil U prijzen, o Heer

 

'k Wil U prijzen, o Heer,
met een hart vol aanbidding,
'k wil U prijzen, o Heer.
Met mijn handen omhoog,
met een mond vol van dank,
met een hart vol aanbidding,
'k wil U prijzen, o Heer.


Met een hart vol aanbidding God prijzen. Wat is aanbidding eigenlijk? Aanbidding is je op God richten en Hem vertellen wie Hij voor jou is. Hem vertellen hoe groot Hij is. Je maakt Hem eigenlijk groot in je aanbidding. Je raakt het hart van God eigenlijk. Aanbidding is niet alleen zingen. Het is ook je manier van leven. Hoe laat je in je leven zien wie God voor je is. Dat is ook een vorm van aanbidding. Er is geen vaste vorm van aanbidding. Het is de manier waarop jij God groot maakt. En met zo’n vol hart aanbidt en prijs je God. 

God prijzen kan op meer manieren dan alleen vol van aanbidding. Het kan met je handen omhoog, en met een mond vol dank.
Eigenlijk is aanbidding en God prijzen ook met een mond vol dank. Dat wat er in je hart leeft en hoe jij God groot maakt en aanbidt komt dan vaak er uit in woorden van dank. 

 

Hoe maak jij God groot, hoe prijs jij Hem en aanbid jij Hem? 
God aanbidden en prijzen is belangrijk. Het is goed om God te danken en te prijzen voor wie Hij is en wat Hij doet. 
En ik denk dat je God vooral moet aanbidden, groot maken en prijzen op een manier dat bij j epas. Het is jouw aanbidding voor God, jouw lofprijs en jouw dank voor God. Doe het zoals God je in je hart geeft. 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom