Opwekking 49 - Halleluja, want de Heer onze God, de Almachtige heerst

 

Halleluja, want de Heer onze God, de Almachtige heerst
Halleluja, want de Heer onze God, de Almachtige heerst
O, kind van God, verblijdt u zeer
En prijst Zijn naam en looft de Heer
Halleluja, want de Heer onze God, de Almachtige heerst


 

Hé, ben jij een kind van God? Ik bedoel, ben jij gered door het bloed van Jezus? Als dat zo is, wil ik je vragen om vandaag echt heel blij te zijn. Ja, ook om je redding, want dat is heel belangrijk voor de eeuwigheid. Maar het gaat vandaag even over iets meer dan dat. Het gaat vandaag gewoon even over andere dingen dan dat je alleen gered bent.

 

Weet je waarom je vandaag blij mag zijn dat je een kind van God bent? Omdat de HEER, onze God, heerst. En daar kun je echt alleen maar blij om zijn als je Gods kind bent. Stel je namelijk voor dat je geen kind van God bent. Dan heerst God ook, dan is God er ook. God is niet alleen God voor Zijn kinderen, maar Hij is de enige God. Er is geen ander. Dus als je geen kind van God bent, en je beseft dat God heerst, gaat dat ooit echt verkeerd voor je uitpakken. Maar als je Gods kind bent, hoe fantastisch is het dan als je beseft dat God heerst. 

 

Dat betekent dat er nooit, maar dan ook nooit een moment is dat God de controle voor jou kwijt is. Niets kan er dan gebeuren buiten Gods wil om, hoe je leven soms ook in de war is geraakt, Gd blijft heersen. En als jij Zijn kind bent, mag jij ook in die rust leven dat Hij heerst. En daar loven en prijzen wij Hem nu voor.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom