Opwekking 48 - Dank U Jezus

 

Dank U Jezus
Dank U Jezus
Dank U Jezus
Wij danken U


Halleluja
Halleluja
Halleluja

 

Wij danken U

Here Jezus
Here Jezus
Here Jezus
Wij prijzen U

 

Heb jij dat ook wel eens dat je denkt: weer zo'n lied over het danken van Jezus? Weer zo'n lied waarin eindeloos alles wordt herhaald? Weer zo'n lied dat wel erg goedkoop lijkt te zijn en waar niet veel moeite voor is gedaan, als het over de tekst gaat. Ik heb dat gevoel wel eens en zeker nu we al die Opwekkingsliederen voorbij zien komen. Zullen we liederen als deze dan maar overslaan? Nee, natuurlijk doen we dat niet. Maar herhalen we dan niet telkens weer wat we al eerder hebben gezegd? Ja, dat denk ik wel. Het is de vraag of dat zo erg is?

 

Kijk, vijf liederen met alleen maar worden als 'dank', 'halleluja' en 'Jezus' kun je niet vijf keer iets anders over zeggen. Maar moeten we ook niet gewoon eerlijk zeggen dat als we nog dertig van dit soort liederen zouden hebben, dat het danken en het prijzen nog steeds niet vanzelf gaat? Bij mij gaat het in ieder geval niet vanzelf en misschien heb ik zo'n lied wel gewoon vaak nodig om te blijven danken en prijzen.

 

Heb jij dat ook dat je soms denkt: Waar moest ik ook al weervoor danken? Ja, heel eenvoudig, Jezus stierf toch voor mij? Ja, dat zeker, maar wordt het soms ook niet heel goedkoop, net zoals dat vijf zelfde liedjes goedkoop lijken? Misschien is ons danken en prijzen ook maar al te vaak ondoordacht danken en prijzen. Het zijn heel makkelijk woorden, maar waar is ons hart bij die woorden?

 

Zullen we vandaag dan toch dit lied maar gewoon weer zingen en Jezus eens echt danken voor wat Hij deed? Echt danken, echt even stilstaan bij Jezus? Niet op een manier van: oh ja, dat hoort er ook nog bij en we doen het elke dag. Maar op de manier van: Wow, wat Jezus deed is echt mijn dank en lofprijs waard.

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom