Opwekking 447 - Ik ben vrijgekocht

 

Ik ben vrijgekocht
door het hoogste goed.
'k Ben verlost en geheiligd
door Jezus' bloed.
Al mijn schuld betaald
door het offerlam.
Halleluja voor de Heer
die het op zich nam.


Jij bent vrijgekocht door het hoogste goed, je bent geheiligd en verlost. Daarmee is al je schuld weg gedaan. 
Jezus nam het op zich voor jou. Je bent duur gekocht door het bloed van Jezus! Kijk maar wat er in 1 Korinthe 6:20 staat: Je bent duur gekocht, verheerlijk daarom God in uw lichaam en geest, die van God zijn. 

Dat betekent nogal wat. Want als jij duur gekocht bent, ben je in de eerste plaats niet meer van jezelf. Je bent vrijgekocht uit de slavernij. Maar als die vrijheid zoveel heeft gekost dan maakt dat ook wel heel veel uit hoe je met je lichaam omgaat. Je lichaam is een tempel geworden van de Heilige Geest, dus dan moet je daar echt zuinig op zijn. De prijs voor jouw leven was hoog en het kostte Jezus Zijn leven.

 

De hoogste prijs is voor jouw leven betaald zodat jij vrij kunt zijn. Duur gekocht door het bloed van Jezus. Duur gekocht betekend dat God jou heeft gekocht/vrijgemaakt met de grootste prijs die Hij geven kon. De allerduurste prijs. God gaf Zijn Zoon! Het duurste cadeau dat Hij bieden kon! En hierom moet je God verheerlijken in je lichaam en in je geest. Waarom is het zo belangrijk dat je God moet verheerlijken in je lichaam en geest? Omdat je lichaam en geest van God zijn. Hij heeft jou gemaakt. 

 

Verheerlijk God in je lichaam en geest door je met Hem te vullen! Door God te prijzen met alles wat in je is. 
Vraag vandaag God maar hoe jij op jou manier God kan verheerlijken in je lichaam en geest! 

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom